L'Atlètic de Madrid ha solucionat un triomf més des de la rematada del francès Antoine Griezmann, golejador de nou decisiu, en només tres minuts contra l'Espanyol, suficient per definir una victòria pràctica de l'equip blanc-i-vermell, indubtable des d'aleshores i enfosquida per la lesió del portuguès Tiago Mendes.

El migcampista ha marxar del camp en llitera rumb a l'hospital, amb un cop a la tíbia dreta com a primer diagnòstic, a la mitja hora d'un partit que sempre ha estat de l'Atlètic, del qual ha marxat el conjunt blanc-i-blau sense una sola ocasió clara de gol i que ha reforçat la segona plaça blanc-i-vermella, a l'estela del Barcelona.

Ja encadena deu partits oficials seguits sense perdre l'Atlètic, que aquest dissabte s'ha enfrontat a l'Espanyol sense el clàssic '9'. Lesionat el colombià Jackson Martínez, l'argentí Diego Simeone ha elegit el seu compatriota Luciano Vietto -Fernando Torres ha estat suplent- al costat de Griezmann per a un atac de pocs centímetres, molt talent, mobilitat i gol, el que té i fa servir de forma imparable l'internacional gal, que ja ha fet una desena de gols.

No rota ell ni tampoc els seus gols. En tres minuts, quan el seu rival amb prou feines havia creuat la meitat de camp amb la pilota controlada, ja havia batut una vegada més la porteria contrària. La seva rematada ras amb l'esquerra, per davant del seu marcador, després de maniobra i assistència d'Óliver Torres, ha estat inabastable per a l'estirada de Pau López.

El seu mèrit també ha tingut la jugada d'Óliver. Tenia ganes el del planter, fora de l'onze en els últims vuit partits, relegat a un paper secundari des del derbi contra el Reial Madrid i de tornada a l'alineació aquest dissabte, disposat des del principi a prendre la responsabilitat amb la pilota, com en l'acció que ha originat l'1-0.

El gol ha condicionat el disseny del partit. Per a l'Atlètic, perquè s'ha vist tan d'hora per davant al marcador que ha aparegut alguna dosi de relaxació, sempre amb el duel sota un control més que aparent durant els 90 minuts. Per a l'Espanyol, perquè mai ha reaccionar al cop. Ni en el primer temps ni en el segon.

I perquè el partit ha entrat en una fase anodina, només alterada per un aldarull sense remat ni de Griezmann ni de Vietto a l'àrea blanc-i-blava i per una dolentíssima notícia per a l'Atlètic abans de la mitja hora: la lesió del portuguès Tiago Mendes, un dels seus millors futbolistes, sinó el millor, en aquest primer terç de la temporada.

La caiguda a terra després de xocar la seva cama dreta amb l'esquena de Marco Asensio i el seu gest ràpid i accelerat de dolor amb la mà en alt fan témer una lesió important. De moment, en espera de proves, el migcampista, retirat en llitera, aclamat pel públic i traslladat a una clínica minuts després per més exàmens, pateix un traumatisme mitjà a la tíbia dreta.

Superat el primer impacte per la transcendència de Tiago a l'Atlètic i acabat el primer temps sense novetats ni ocasions, tampoc ha canviat res a la segona part, que s'ha mogut al ritme del que volgués el conjunt blanc-i-vermell sense un sol símptoma de reacció de l'Espanyol, gairebé sense participació ofensiva de Marco Asensio.

Ha tingut el 2-0 l'Atlètic en sengles ocasions tot just reprendre's el partit, la primera del brasiler Filipe Luis; la segona, doble, de Griezmann, allunyada per Pau López, i de Vietto, encara molt lluny del nivell que va demostrar al Vila-real i ha significat el seu trasllat al Calderón i que ha enviat a les altures el rebuig amb tot a favor.

Instants després, l'atacant argentí ha esetat reemplaçat per Simeone. Ha entrat el mig Thomas per als seus primers minuts del curs, per reforçar el centre del camp i subjectar un partit que, sense riscos fins aquell moment al marcador, per més que la diferència fos de només un gol, transitava per un moment encara incert.

Volia l'Atlètic un gol més per sentenciar, per evitar qualsevol sorpresa d'última hora. L'ha buscat Óliver, amb un tret des de la vora de l'àrea, després Griezmann, després l'uruguaià Diego Godín, amb un cop de cap al pal, més tard Torres, Thomas... No li ha fet falta el 2-0. Ja havia guanyat el partit als tres minuts.

- Fitxa tècnica:

1 - Atlètic de Madrid: Oblak; Juanfran, Giménez, Godín, Filipe; Óliver (Fernando Torres, m. 75), Tiago (Yannick Carrasco, m. 32), Saúl, Koke; Griezmann i Vietto (Thomas, m. 57).

0 - Espanyol: Pau López; Javi López, Álvaro, Enzo Roco, Fuentes; Abraham (Gerard, m. 58), Diop (Cañas, m. 55); Hernán Pérez, Asensio, Víctor Álvarez (Mamadou, m. 82); i Caicedo.

1-0, m. 3: Griezmann remata un centre ras d'Óliver.

Àrbitre: Vicandi Garrido (C. Vasco). Ha amonestat els visitants Álvaro (m. 39), Diop (m. 43), Javi López (m. 84) i Fuentes (m. 90).

Incidències: partit corresponent a la tretzena jornada de la Lliga BBVA, disputat a l'estadi Vicente Calderón davant uns 45.000 espectadors. Abans de l'inici del partit, s'ha guardat un minut de silenci en memòria de l'exporter del club blanc-i-vermell Miguel San Román.