Sense sorpreses. Així va acabar l'última cursa de l'any de Fórmula 1. Victòria de Rosberg per davant de Hamilton i un Ferrari. Ahir va ser el de Raikkonen. La realitat és que l'imperial domini dels Mercedes s'ha mantingut fins al final. Rosberg, que aconseguia dissabte la seva sisena pole consecutiva, mantenia la primera posició sense problemes després d'una gran sortida, probablement la millor de l'any. L'alemany s'escapava de Hamilton, que clarament ha abaixat el ritme des que és campió del món i ha deixat tot el protagonisme per al seu company d'equip. Per darrere seu només destacava la gran sortida de Hulckenberg, que avançava posicions.

La cursa avançava sense sobresalts per als dos pilots de Mercedes, que només intercanviaven el lideratge quan un d'ells entrava a canviar pneumàtics, en qualsevol cas, la situació estava absolutament controlada per l'equip que gestionava l'avantatge de Rosberg i les ganes de Hamilton, que va tornar a collar el seu rival a l'últim tram de cursa, però de seguida va quedar clar que ahir tornaria a guanyar Rosberg. Hamilton ja havia fet la seva feina, i l'alemany es vol reivindicar a cada cursa.

Qui tornava a ensopegar amb la mala sort era Fernando Alonso, que topava amb el Lotus de Maldonado. Aquesta era només una dels molts contratemps que tindria l'asturià en una carrera que defineix perfectament el seu any a la Fórmula 1 amb McLaren. Decebedor i desesperant. En total, Alonso va acabar passant pel box quatre vegades. Al final, dissetè i la millor notícia és que s'ha acabat , per fi, la temporada.

Qui semblava que tindria opcions en una carrera on els avançaments són tan complicats era Carlos Sainz. El madrileny sortia desè després de fer uns bons entrenaments. Però el pilot de Red Bull no va estar encertat en una cursa en què es va trobar amb problemes. Al final, va acabar onzè disputant-se l'última plaça de punts amb Daniyl Kviyat, que va mantenir bé la posició i no es va deixar sorprendre per Sainz. El seu company d'equip, Max Verstappen, tampoc va tenir un gran premi fàcil i va cometre alguns errors, sobretot, un avançament per fora de la pista a Button que li va comportar una sanció de 5 segons, que el van condemnar a una poc habitual setzena posició.

Amb el d'Abu Dhabi s'acaba la temporada per a un Mundial de Fórmula 1 que fa la sensació que, o s'introdueixen moltes novetats, o va camí d'una nova davallada en l'interès. Aquesta any ha estat una còpia dels que Schumacher guanyava amb Ferrari amb una facilitat insultant. Comencen, doncs, les vacances per a pilots i escuderies, això sí, alguns hauran de treballar més que altres.