El circ de la Fórmula 1 abaixarà el teló aquest migdia amb la disputa del Gran Premi d'Abu Dabi, al circuit de Yas Marina. Després de dinou funcions el rei de la pista ha estat, un any més, el britànic Lewis Hamilton, qui va tornar a tenir un frec a ferc amb el seu company d'equip a Mercedes, Nico Rosberg. Hamilton, campió del món des de fa tres Grans Premis (G.P. dels Estats Units) sortirà per darrera de Rosberg en aquesta darrera funció. L'alemany, amb aquesta, suma la sisena "pole position" consecutiva, setena de l'any i els Mercedes tornaran a ocupar les dues primeres posicions a la graella.

Dels tres pilots espanyols participants al Gran Premi només Carlos Sainz va aconseguir arribar a la darrera tanda classificatòria, la Q3, però finalment sortirà des del desè lloc de la graella. L'asturià Fernando Alonso ho farà des de la dissetena, esperant tancar de forma digna l'última cursa de la temporada, mentre que el debutant Roberto Merhi va veure com tots eren més ràpids que el seu Manor i sortirà des de la darrera posició de la graella.

Rere els dos Mercedes el Ferrari de Kimi Raikkonen, qui es va aprofitar de l'error de càlcul del seu company d'equip, el quatre vegades campió del món Sebastian Vettel, que el va deixar fora de la Q2. Acompanyarà Raikkonen a aquesta segona línia Sergio Pérez, amb un Force India.

La tercera línia de l'engraellat la formaran el Red Bull de Daniel Ricciardo i el Williams de Valtteri Bottas, mentre que rere seu sortiran Nico Hulkenberg (Force India) i Felipe Massa (Williams).

Jenson Button, company d'equip de Fernando Alonso sortirà des de la sisena fila, acompanyant a Max Verstappen, company de Carlos Sainz, mentre que qui acompanyarà Roberto Merhi a l'última fila de la graella de sortida serà el seu company d'equip Wil Stevens.

La cursa s'iniciarà a les dues del migdia i es podrà seguir per TV3, Antena3 i Movistar+.