Un solitari gol d'Antoine Griezmann als tres minuts va ser suficient perquè l'Atlètic de Madrid tombés un Espanyol inofensiu en atac en un partit que va quedar enfosquit per la greu lesió del portuguès dels matalasers Tiago Mendes. El migcampista va marxar del camp en llitera rumb a l'hospital, amb una fractura no desplaçada a la tíbia dreta com a primer diagnòstic, a la mitja hora d'un partit que sempre va ser dels locals, que es mantenen segons, contra un Espanyol que se'n va anar del Calderón sense xutar cap cop a la porta d'Oblak.

En tres minuts, quan els catalans amb prou feines havien creuat la meitat de camp amb la pilota controlada, l'Atlètic ja guanyava. La rematada rasa amb l'esquerra de Griezmann, per davant del seu marcador, després d'una maniobra i assistència d'Óliver Torres, va ser inabastable per a l'estirada del gironí Pau López.

El gol va condicionar el disseny del partit. Per a l'Atlètic, perquè es va veure tan d'hora per davant al marcador que li va aparèixer certa dosi de relaxació, sempre amb el duel sota un control més que aparent durant els 90 minuts. Per a l'Espanyol, perquè mai va reaccionar al cop. Ni en el primer temps ni en el segon. I així el partit va entrar en una fase anodina, només alterada per la lesió de Tiago Mendes, un dels millors futbolistes de l'Atlètic, sinó el millor, en aquest primer terç de curs.

La caiguda a terra després de xocar amb la cama dreta amb l'esquena de Marco Asensio i el seu gest ràpid i accelerat de dolor amb la mà van fer tèmer una lesió important. De moment, el migcampista, traslladat a una clínica, sembla que pateix una fractura no desplaçada a la tíbia dreta.

L'Atlètic va tenir el 2-0 en l'inici de la segona part en dues ocasions, la primera de Filipe Luis; la segona, doble, de Griezmann, salvada per Pau López, i de Vietto, encara molt lluny del nivell que va demostrar al Vila-real, enviant amb tot a favor el rebuig als núvols.

Els locals buscaven algun gol més per sentenciar, per evitar qualsevol sorpresa d'última hora. El va buscat Óliver, amb un xut des de la vora de l'àrea, després Griezmann, després Diego Godín, amb un cop de cap al pal, més tard Torres, Thomas... No li va fer falta, però, perquè l'Espanyol, al minut 3, va deixar d'existir.