El Barça va tornar a cruspir-se un partit de la mateixa manera que ho ha fet en les últimes jornades, passant per sobre del seu rival, aquesta vegada d'una Reial Societat va fer un paper més que digne i que va reaccionar quan el partit ja estava sentenciat.

Abans del festival blaugrana, l'equip d'Eusebio Sacristán havia sortit amb una idea molt clara de com incomodar un Barça que va saber molt d'hora que li costaria d'allò més moure amb facilitat la pilota. Va tardar dos minuts el conjunt de Luis Enrique a treure-la del seu camp i quan ho va fer, va ser per llançar una pilota llarga de Neymar a Suárez, a la qual l'uruguaià no va poder arribar per l'eficient sortida de Rulli. Una altra vegada el porter visitant, al minut 10, va bloquejar un intent de regat de Neymar, després que Messi l'habilités amb una altra passada llarga. Rulli li va treure la pilota estirant-se a terra.

Iniesta va enviar la pilota al pal en una rematada de cap que va estar a punt de suposar el primer gol. La bona feina de Rubén Pardo, Granero, Xabi Prieto, Canales i Agirretxe, a més de Carlos Vela, per tancar la primer línia blaugrana i contenir el seu rival, va saltar pels aires en una gran jugada de Messi: va trencar la defensa amb una passada a Alves, aquest va enviar una assistència per terra a Neymar, que llançat cap a dins de l'àrea, va encanonar sense contemplació la pilota al fons de la porteria.

No van millorar les prestacions del Barça, que va tornar a enredar-se en una complexa disposició de la Reial al mig del camp per evitar que els blaugrana fessin un pas endavant i es fessin forts als voltants de Rulli. El conjunt dirigit per Eusebio Sacristán va començar a acostar-se, però sense res digne d'esment, que no fos algun xut llunyà que no va inquietar l'exporter del conjunt donostiarra Claudio Bravo.

Poc abans de tancar-se la primera part, en una nova passada trencant la defensa avançada en ocasions de la Reial, Iniesta va connectar amb Dani Alves, que va veure Luis Suárez, qui de volea va marcar el segon gol de la tarda en el setè partit consecutiu que anota el davanter uruguaià.

Va sortir amb intencions més ambicioses el conjunt visitant a la segona meitat, amb més ganes de trepitjar l'àrea blaugrana. Fins que un altre atac veloç del Barça va habilitar Mathieu per la banda, que va enviar una pilota enverinada al mig de l'àrea per on entraven Suárez i Neymar, i va ser el brasiler qui va empènyer l'esfèrica al fons de la xarxa al minut 52. El partit s'havia acabat per a una Reial Societat que va fer una interessant proposta, aconseguint fins i tot complicar-li la vida al Barça, però que finalment va sucumbir davant un rival que no només és letal a davant, sinó que fa molt poques concessions en defensa.

El domini blaugrana es va bolcar cap a un Messi que semblava un convidat de luxe davant el poder golejador dels seus socis de davantera. Abans del primer terç de la segona part, Neymar va buscar l'argentí, qui en fins a dues clares ocasions no va aconseguir el seu objectiu.

Ja sense res a perdre, l'equip basc es va sentir sense tants lligams tàctics al mig del camp i abans de la mitja hora del segon temps va arribar a armar una bona acció que va acabar amb un fort llançament de Yuri, que va acabar amb la pilota al lateral de la xarxa de Bravo.

Bruma, que va sortir en l'últim tram del partit, va gaudir d'una bona oportunitat quan el duel estava entrant en una fase de cansament col·lectiu, i en què el conjunt blanc-i-blau va ser l'equip amb més intenció de portar la pilota a la porteria del rival.

El gol que faltava

Davant el control blaugrana, Bruma va tornar a gaudir d'una altra ocasió immillorable, a la qual va respondre Bravo amb una gran intervenció. El partit va acabar com s'esperava que acabés, amb un gol de Messi. Feia estona que el buscava, i va arribar al temps afegit, després d'una gran acció de Neymar, que li va passar la pilota a l'argentí, perquè aquest només hagués d'empènyer-la a plaer. Era el quart de la tarda.

La victòria que permet passar la nit al conjunt de Luis Enrique amb nou punts d'avantatge sobre el Reial Madrid, que juga a les quatre al complicat camp de l'Eibar, la revelació de la temporada.

El Barça, per la seva banda, tanca una fantàstica setmana amb victòries davant Reial Madrid, Roma i Reial, en què ha anotat la estratosfèrica quantitat de 14 gols tot i l'alta exigència dels rivals.