El Barcelona rep aquesta tarda la Reial Societat al Camp Nou, on dos vells amics s'enfronten a la banqueta (Luis Enrique i Eusebio Sacristán) per posar sobre el terreny de joc dues idees semblants de jugar a futbol, encara que l'equip blaugrana ho farà des del lideratge i el conjunt basc en fugida des de les posicions baixes. El Barça arriba al partit després de golejar el Madrid (0-4) i el Roma (6-1), fer-se fort en el lideratge i encarar l'últim mes de desembre amb l'objectiu de mirar cap al Mundial de Clubs, amb les piles carregades per la recuperació de jugadors com Rakitic, Iniesta i Messi.

La Reial fa vint anys que no treu res de bo del Camp Nou, on va empatar 1-1 la temporada 1994-95, curs després del qual tot el que ha obtingut han estat derrotes, amb tres golejades en les últimes cinc visites (5-0, 2010-11; 5-1, 2012-13, i 4-1, 2013-14). L'any passat el Barcelona va guanyar 2-0, en l'avantpenúltim partit de Lliga, l'anterior a la determinant visita de l'equip de Luis Enrique al camp de l'Atlètic del Madrid, on un solitari gol de Messi (0-1) va donar als blaugrana el títol de Lliga. La visita de la Reial i d'un vell conegut a Can Barça com és el tècnic Eusebio Sacristán genera un esperat recel per dos motius: per haver recuperat l'ànim de la Reial amb l'última victòria davant el Sevilla (2-0), després d'implantar importants modificacions en l'onze, i per tractar-se d'un preparador que coneix fil per randa el que es cou al vestidor blaugrana.

Els problemes físics que ha arrossegat Sergi Roberto el releguen avui a un descans, mentre que Luis Enrique recupera Iniesta, que no va jugar contra el Roma, i Mascherano, també absent dimecres. Serà dubte Sergio Busquets, que ja va ser substituït per Samper contra el Roma i un dels jugadors que més minuts càrrega en aquesta temporada. Mentrestant, davant, el trio ofensiu (Messi, Suárez i Neymar) tornarà a ser la clara aposta d'un Barça que viu del gol d'aquest petit grup d'atacants, que acumula un encert davant la porteria rival que no té aturador.

Al davant, la Reial Societat, amb molta moral després del seu triomf contra el Sevilla, buscarà almenys no caure derrotada al Camp Nou, el seu estadi més advers de tota la Primera Divisió, en un partit que es perd Illarramendi per sanció. La baixa de l'exjugador del Reial Madrid és vital per als donostiarres, que en depenen pel seu joc ofensiu. Eusebio Sacristán no podrà comptar, a més a més, amb el brasiler Jonathas de Jesús ni amb el migcampista Zurutuza, tots dos lesionats. Markel Bergara, igualment, és baixa d'última hora per una estrebada muscular que li ha provocat una lesió lleu de la musculatura isquiosural de la cuixa dreta. El perill realista tornarà a ser Imanol Agirretxe, el pitxitxi.