Una aturada de Jordi González en els darrers segons del partit va acabar donant un punt al Bordils la setmana passada a Alcobendas, en un resultat que l'equip de Pau Camps pot fer bo avui al "Blanc-i-verd" contra el Covadonga (20.00). "És un partit important per a ?nosaltres, perquè el Covadonga s'ha convertit en un rival directe després de no haver pogut guanyar en els tres últims partits i al qual, guanyant, el superaríem amb un punt involucrant-lo de ple en la lluita per la permanència", explica Pau Campos, que haurà d'esperar, com a mínim, encara una setmana més per recuperar Marc Prat.

El Covandonga s'ha estrenat aquesta temporada a Divisió d'Honor Plata i, a diferència del que va fer el Bordils en el seu moment, els asturians van canviar mitja plantilla a l'estiu per fitxar un grapat de jugadors que estaven repartits per diferents equips de l'Asobal. "Tenen jugadors de molta qualitat, però potser pequen un pèl de massa veterans", diu Campos sobre gent com el pivot Carlos Prendés, el porter Jorge Martínez (manté un dels millors registres històrics d'aturades de l'Asobal i va guanyar una Recopa amb l'Ademar Lleó el 2005), l'extrem Javier Ancizu que el curs passat estava a l'Osca, o l'experimentat central Víctor Álvarez, que es va enfilar fins als 14 gols en un partit del mes d'octubre a la pista de l'Amenabar. Álvarez ha jugat a diferents equips de la màxima categoria com Altea, Portland San Antonio, Arago o Puerto Sagunto. Entre els més joves, el lateral d'origen dominicà Samuel Pérez, que també coneix l'Asobal pel seu pas pel Gijón. Amb tanta experiència Asobal a la pista al Covadonga no li podia faltar un altre nom històric de l'handbol estatal a la banqueta com és el de l'exjugador, entre d'altres equips, de Teka Santander i Portland San Antonio, a més de la selecció espanyola, Chechu Villaldea. Com a tècnic, Villaldea va entrenar el Portland a l'Asobal i un parell d'equips més de plata i la selecció espanyola júnior.

En resum, un grapat de noms i llargs currículums que, almenys en les últimes setmanes, no donen els resultats esperats al Covadonga. De fet l'última victòria de l'equip de Chechu Villaldea es remunta al 25 d'octubre a la pista de l'Amenabar, en el partit dels 14 gols de Víctor Álvarez, i després ha encadenat tres derrotes consecutives: a casa contra el Nava (19-21), a la pista de La Roca (32-28) i, la més dolorosa, un altre cop com a locals en el derbi asturià contra el Juanfersa Gijón (23-26).