Tres jugadors gironins han sigut sancionats aquesta setmana pel Comitè de Competició de la Federació Catalana de futbol amb 25 partits de suspensió per haver agredit dos àrbitres el cap de setmana passat. Els incidents es van produir en dos partits disputats ?diu?menge passat, el Llagostera-EF Baix Ter (2-3) del grup 5 de Segona divisió, i el Siurana-Camallera (2-2), del grup 30 de Quarta Catalana.

Els sancionats són Andrew Franco i Pau Domíguez (Llagostera juvenil) i Carlos Vegas (Camallera), en tots tres casos per haver infringit l'article 322.2 referent a agressions als àrbitres. En concret, en el Llagostera-Baix Ter els fets es van desencadenar quan el col·legiat Eduardo Marasciuolo va decretar el final del partit. Segons consta en l'acta, Andrew Franco hauria donat un cop de puny que va tombar l'àrbitre (abans ja n'havia pogut esquivar un del jugador local Jordi Macias, castigat amb un partit); posteriorment, amb el col·legiat a terra, diversos jugadors del Llagostera l'haurien colpejat i un dels que identifica és Pau Domínguez, que l'hauria trepitjat a la cama.

El Llagostera va condemnar ahir els incidents per boca del secretari tècnic Javi Salamero. Tot i això, va lamentar que no s'ha?guessin acceptat les seves al·legacions (el Comitè diu que només aporten la seva versió dels fets sense aportar proves) i va explicar que, a falta d'acabar de reunir tota la informació dels aldarulls, els jugadors sancionats no serien els que haurien participat en l'agressió. Salamero va deixar clar que "l'àrbitre va sortir il·lès del camp del Llagostera, això ha de quedar molt clar, per la intervenció ràpida dels nostres coordinadors" i també va revelar que "les al·legacions desacreditant el que va escriure a l'acta també les subscriu l'equip rival, el Baix Ter".

En tot cas, Javi Salamero va considerar que "prendrem les mesures corresponents perquè aquesta mena d'incidents no es poden tolerar i si al final, quan hàgim recollit totes les dades, es considera oportú expulsar algun jugador del club es farà perquè així ja consta en el nostre manual de comportament".

L'altre partit calent de diumenge va ser el Siurana-Camallera. Els locals van fer l'empat a dos final en l'últim minut i això va provocar aldarulls quan el col·legiat Mohammed Kerkri va decretar el camí cap als vestidors. Primer va expulsar Jorge Robles per insultar-lo (ha rebut dos partits de càstig). I quan es dirigia a la caseta, identifica el visitant Carlos Vegas, suspès amb 25 partits, com qui l'agredeix amb una paperera, provocant-li un trau a l'ull esquerre del qual va haver de ser atès per una ambulància al propi camp.

Ker?kri també va demanar la presència dels Mossos d'Esquadra i ja ha anunciat que té previst denunciar els fets.