Marc Bartra va quedar fora de la convocatòria del clàssic de dissabte passat al Bernabéu però ahir el seu discurs públic va ser més positiu que mai. Sense cap ganes de polemitzar amb aquella decisió de Luis Enrique el central internacional va dir que "em quedo que sí que vaig entrar en l'última convocatòria i que a més a més vaig jugar (dimarts a la Champions contra el Roma). La temporada és molt llarga, hi ha molts partits i segur que la meva situació millorarà". El defensa va fer aquestes declaracions en la presentació a Barcelona del projecte "Batecs per Jarque" impulsat amb el cardiòleg gironí Josep Brugada, la Fundació de la Federació Catalana i la Fundació She a banda del col·lectiu Tomando Conciéncia, Barcelona-Salut i Magic Players que vol cardioprotegir els camps de futbol amateur de Catalunya amb la instal·lació de desfibril·ladors.

En la seva aparició pública, que va coincidir amb la jornada de descans del primer equip del Barça, Bartra també va reclamar la Pilota d'Or per al seu company de vestidor Leo Messi. Dilluns que ve es faran públics els tres finalistes del guardó i el central català té clar que l'astre argentí "és el millor del món" i més ara que forma part d'un trident imparable al costat de Neymar i Luis Suárez: "quan hi ha bon ambient poden passar coses molt bones", va dir.

L'espanyolista Víctor Álvarez, un altre dels embaixadors del projecte, que es va sotmetre el 2013 a una operació de cor, va recordar durant la presentació que "després del que va passar amb Dani Jarque i Antonio Puerta s'han produït moltes millores i, en el meu cas, vaig tenir la sort de detectar el problema i poder seguint jugant a futbol".

"Batecs per Jarque", a banda de cardioprotegir els camps catalans, també busca promocionar la salut cardiovascular entre els més joves de la mà de la Fundació She. En aquest sentit els impulsors treballaran l'educació, la formació i la promoció de la salut per tal de minimitzar els riscos en la pràctica esportiva, segons van detallar ahir durant la presentació.