El Barcelona es va classiicar anit com a primer de grup pels vuitens de final de la Lliga de Campions. L'equip català va resoldre sense cap problema el seu compromís contra el Roma, al qual va golejar amb comoditat (6-1). L'últim partit de la fase de grups al camp del Bayer Leverkusen serà totalment irrellevant. Messi en dues ocasions (l'argentí ja marca després de la lesió), com també Luis Suárez, i dos gols més de Piqué i Adriano, van resoldre un partit sense gaire exigència davant un rival que va arriscar molt en defensa, va acabar golejat, però que afrontarà l'últim partit, contra el BATE, amb totes les opcions de ser a vuitens com a segon de grup.

Nit plàcida per a un Barcelona que ja des de l'arrencada es va trobar un rival derrotat. El Barcelona es va trobar amb totes les comoditats per fabricar jugades com va voler sense que davant el rival el sotmetés a una pressió asfixiant, ni tampoc fos agressiu. Així, el Barcelona només va haver d'esperar que davant alguna pilota llarga l'atrapés algun dels membres del trident per posar en marxa el marcador.

Abans dels deu primers minuts els blaugrana, i més concretament Messi, ja havien gaudit de dues ocasions i un gol mal anul·lat. Només era qüestió de temps per veure el primer gol, que va arribar al quart d'hora quan Neymar va trencar la defensa suïcida del Roma, va enviar en profunditat a Alves, que va habilitar a Suárez perquè aquest només hagués d'empènyer la pilota al fons de la xarxa de Szczesny (1-0). El Barça va rematar al rival en el 18, quan en una paret entre Suárez i Messi, l'argentí va picar per sobre del porter per convertir el segon gol (2-0).

Sense notícies del Roma en atac ni en la creació, i menys encara en el robatori i pressió al Barça, l'equip blaugrana va seguir a la seva, movent i movent, intentant trencar pilotes en diagonal, en contraatacs o penjant-la davant una defensa rival que estava jugant a la ruleta russa contra un equip en ratxa com el grup català. Poc després de finalitzar la primera part, un rebuig d'un defensa del Roma el va recollir Suárez qui de volea va anotar el tercer de la nit (3-0).

A la segona part, Szczesny va haver de ficar dues mans, a xut de Messi i Neymar, per evitar el quart abans que s'arribés al minut 50, en un moment del partit en què el Roma havia mostrat una mínim retoc en el seu dibuix , tirant la defensa enrere uns quinze metres per no donar tants avantatges al seu rival. Florenzi va gaudir d'una oportunitat immillorable en una rematada a la qual Ter Stegen va treure una mà baixa per evitar el gol del Roma. Sí que va tenir més fortuna Piqué, que feia setmanes que perseguia el gol, qui va rebre una passada de la mort de Messi i el central només va haver d'empènyer la pilota per marcar el quart de la nit (4-0). Just després seria substituït per Marc Bartra.

En ple descontrol del Roma, Messi va enviar una pilota a Neymar, qui va fer una floritura per controlar-la, va enviar a Suárez, aquest aquest va rematar col·locant la pilota però la va desviar Messi, rebutjant el porter i tornant a recollir el rebuig l'argentí per marcar el cinquè (5-0), i el seu segon de la nit. El Roma va treure una mica de coratge quan va intentar estirar les línies, però sense cap convicció, fins que en una jugada de Neymar, Salih Uçan li va fer penal. El brasiler va fallar després que Messi li deixés llançar i en el rebuig de Szczesny Adriano va connectar un fort xut que va acabar en gol (6-0). Edin Dzeko també hauria pogut marcar de penal al minut 37 de la segona part quan Vermaelen li va fer falta. Ter Stegen, igual que Szczesny minuts abans, va endevinar el xut i va evitar el gol de l'honor de l'equip romà, que sí que va arribar en l'última acció del partit.