Tenen per davant un mandat de sis anys. Què es proposen?

El nostre projecte està muntat des de fa dos anys, quan ens vam fer càrrec del club. Ens centrem en el futbol base i en el primer equip i li donarem continuïtat. En l'aspecte econòmic tenim el Palamós pràcticament sanejat.

Quin deute té avui el Palamós?

L'únic deute és retornar un prèstec. I a partir d'aquí, amb el tema econòmic resolt, ens podrem centrar en consolidar bé l'equip a Tercera divisió. En el tema fitxatges el nostre director esportiu i entrenador, Joan Mármol, està fent una feina molt bona. Partit rere partit s'està demostrant que podem fer un bon paper. El que fa falta també és trempera i, per tant, un dels següents objectius seria disposar d'un equip que pogués lluitar pel play-off. Pujar a Segona B ja seria un altre tema.

Són partidaris de tenir un filial?

No, nosaltres venim del futbol base però vam liquidar el filial pel cost que tenia. Un equip B on els jugadors no rebin cap remuneració té un cost, a pesar de tot, de 15.000 euros. I si vols tenir l'equip a dalt te'n valdrà 20.000 o 25.000. Per tant, nosaltres aquests diners pensem que estan més be invertits al primer equip. Si tens un bon futbol base la gent també respon. Els partits del nostre juvenil solen reunir 200 persones. I el primer equip en porta 300 o 400.

A nivell legal quina és la situació de Joan Pau Pérez? Per què ha estat dos anys «en fals»?

Avui ja està tot legalitzat. La Generalitat el que vol és que hi hagi un president. Quan nosaltres vam entrar a la junta del Palamós el petit error que vam cometre va ser no posar Joan Pau Pérez com a vicepresident. Si ho haguéssim fet així quan es va produir la dimissió de Miquel Aguilar automàticament els estatuts marquen que el vicepresident passa a ser president i tot hagués quedat legalitzat. Per les presses no hi vam pensar. Era el pitjor moment de la transició i vam optar per tirar endavant. Si haguéssim fet eleccions en aquell moment no s'hi hagués presentat ni el Papa de Roma.

En quina situació està l'antiga SAE?

Uff! això és un tema molt complicat. Allò està congelat i el club va crear en l'època Piterman una associació esportiva per poder competir. Nosaltres, però, conservem com a número de la Federació el 5.001, que és el que correspon a la SAE. Això vol dir que si mai el Palamós recuperés la Segona A tots els deutes de la SAE quedarien reactivats. Fa un parell de temporades hi havia una gent que volia comprar el club i fer-lo pujar de nou a Segona. Era més econòmic reactivar el Palamós que no pas fer una SAE nova, perquè amb la Seguretat Social el deute es va liquidar i només queden uns 300.000 euros a Hisenda. Però aquests inversors, que eren de Girona, ho van acabar descartant perquè ho van trobar massa complicat, ja que calia parlar amb els antics accionistes. Piterman, per exemple, a travès de la seva sogra, encara conserva un 10% d'aquella SAE. I la majoria dels títols pertanyien a Pere Luque.

Saben on para, avui, Dimitri Piterman?

No, no el tenim localitzat. Si les accions haguéssin sigut de l'Ajuntament hauria estat molt més fàcil que aquella venda s'hagués fet.

Amb el Llagostera sempre han dit que la relació és molt bona. Els agradaria tenir-hi algun acord de filiació, per exemple?

La relació és molt bona. Aquest any hem de tornar a negociar amb ells perquè el Llagostera va fer un contracte amb l'Ajuntament per l'ús del Nou Estadi per cinc anys però els acords amb el Palamós es van fer només per dos. Hi ha molts punts en comú. Al final, si ells es mantenen a Segona A, ens interessa estar-hi bé. A nosaltres ens aniria bé poder fer un carnet conjunt i que els socis dels dos clubs poguéssin veure tots els partits.