Misterio de Vilabertran i Valveralla de Ventalló van disputar, dissabte passat, el derbi altempordanès de la segona categoria provincial de la Lliga de Veterans, que amb el resultat de 2-1 deixa l’equip de Joaquín Gálvez com a líder provisional. Es tracta d’una competició on es consideren jugadors veterans tots aquells que tinguin complerts els 30 anys i en el camp poden coincidir com a màxim tres futbolistes menors d’aquesta edat, sense comptar el porter. Aquest, és el tercer any seguit d’ambdós equips a la categoria: els vilabertranencs van agafar el relleu de la Casera i els ventallonencs van tornar en aquesta lliga després de provar durant dos anys la Quarta Catalana.

“Aspirem a pujar, tot i que preferim estar en aquesta categoria; és més competitiva malgrat que el nivell de veterans ja és baix”, explica Gálvez, tècnic d’un equip format per la majoria de jugadors sud-americans. Per la seva part, el tècnic del Valveralla, Albert Gatius, manifesta que “l’objectiu sempre és guanyar la lliga, però hem de ser realistes i no estaria malament quedar dels set primers”.

A la Lliga de Veterans B, el toc de pilota passa per davant del físic i si els davanters són joves, hi tenen molt de guanyat. Les referències dels dos equips són les següents: pel Misterio formen la parella atacant Luis Miguel Gómez Gaucho, ex de l’Espolla i Vilafant Atlètic, que és el pitxitxi, i Paco Escribano, amb passat al Col·lectivitat Boliviana i la Salle Figueres. Al Valveralla, és Hadji, ex del Ventalló, i Sau Vasaris, ex-Viladamat, els qui porten el pes en atac. Precisament, Sau va anotar el gol dels de Gatius i amb 1-1 en el marcador va topar dues vegades contra el pal de la porteria defensada per Joan López, amb experiència recent a les banquetes del Sant Llorenç, Vilafant Atlètic i Espolla. Altres cares conegudes amb trajectòria en el futbol regional com Catoi (Ventalló) i Albert Brugat (Peralada B) també es van deixar veure en el derbi de dissabte a Vilabertran.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.