Primer va ser la lesió d'Anna Carbó, que no podrà reaparèixer fins al gener després de fer-se una artroscòpia al genoll esquerre i detectar-li una afectació al cartíleg; després va venir l'adéu sobtat de Chelsea Gray, l'estrella de l'equip, per posar rumb a l'Agü Spor turc, i ahir l'Spar Citylift Girona va rebre un altre cop dur: Artemis Spanou estarà de baixa entre sis i vuit setmanes després que dissabte es trenqués un dit de la mà dreta durant el partit Grècia-Suïssa. Més enllà de la màgia de Gray, l'aler-pivot grega era una de les jugadores que més bon rendiment estava donant a l'equip de Miguel Ángel Ortega, que sense anar més lluny no va tenir problemes en reconéixer, després de l'última victòria a la pista del Gernika, que la clau d'aquell triomf havia sigut trobar Spanou al pal baix.

En futbol es diria que l'Uni ha sigut ara víctima del virus FIFA. En aquest cas, seria el virus FIBA, que ha aturat les lligues i l'Eurolliga femenina una setmana per la disputa de partits de seleccions. Spanou s'operarà en els propers dies al seu país i en funció de la seva recuperació estarà fora de les pistes entre sis i vuit setmanes. D'entrada al club tenien pocs detalls de la seva lesió. Pere Puig, el director esportiu, explicava ahir que diumenge havien rebut una trucada tant de la jugadora com del seu representant, exposant-los els fets. L'Uni haurà de moure fitxa amb celeritat. Puig admetia que "haviem decidit esperar a trobar un recanvi per Gray fins l'aturada de Nadal, però ara amb la baixa d'Spanou sí que ens haurem de moure". L'equip gironí juga amb el calendari a favor perquè a falta de quatre partits per acabar la primera volta, o sigui, que es faci el tall de la Copa de la Reina, és colíder amb el Perfumerías Avenida amb dos triomfs de marge respecte al tercer. I diumenge rep a Fontajau el cuer Azkoitia, que encara no ha guanyat cap partit. Puig admet que ja regira el mercat, però veu pràcticament impossible que el nou reforç arribi aquesta setmana i, fins i tot, que en disposin per tornar a l'Eurolliga la setmana vinent a Praga.

A les gironines els resten partits a casa contra Azkoitia i Mann Filter i a fora a les pistes de Gran Canària i Perfumerías Avenida. Amb un o dos triomfs més la presència a la Copa de la Reina estarà garantida matemàticament i el més probable és que els dos actuals colíders es juguin el primer lloc en la darrera jornada de la primera volta a Salamanca. L'Uni, mentretant, activarà Ty'ler Mingo per tal que pugui tornar a jugar l'Eurolliga. Kuktiene i Pikciute segueixen concentrades fins dijous amb Lituània i la segona té problemes físics en un turmell.