L'equip sènior masculí del Club Bàsquet Escolàpies, que milita a Tercera Territorial A, va aconseguir el cap de setmana passat la primera victòria de la temporada en la jornada que l'entitat figuerenca va presentar els 14 equips i l'escola que té enguany.

Els resums dels partits de bàsquet de l'última jornada amb representació altempordanesa són els següents:

L'ESCALA-SANTA EUGÈNIA (62-70)

L’Escala va fregar la sorpresa davant el líder, el Santa Eugènia, que es va emportar la victòria gràcies a l’encert des de la línia de tres punts (8). En un duel igualat i amb molt bones defenses, els d’Albert Clopés -encadenen quatre derrotes seguides- no van tenir sort ja que el marcador era de 62-63 a 45 segons per acabar.

L’Escala: Esponellà (12), Vizcaíno, Capella (6), Company (7), Xavi Jaén (2), Danés (3), Usan (2), Alonso (2), Quintana (8), Adrià Cantenys (14), Dorca (2) i Litus Martini (4). Triples: 4 (Esponellà, Martini, Danés, Company). Tirs lliures: 8/11. Faltes: 30. Parcials: 18/15, 31/32, 43/42, 62/70.

ONYAR B-VILAFANT (62-49)

Derrota del Vilafant a la pista de l’Onyar B en un partit marcat pel gran desencert dels de Ful De Alcaraz i Bru Rovira.

Vilafant: Vicente, Adrià, Sajet , Brun, Fita- cinc inicial - Sergi, Capel, Quintana, Àngel, Pere, i Nebot.

Parcials: 14 -12, 37-27, 50-36, 12-13.

CASSANENC-GRIFEU (58-60)

El Grifeu de Llançà va suar per imposar-se a la pista del Cassanenc i es col·loca a la quarta posició, a tres punts del líder, el CESET, abans de rebre la visita del cuer Palamós B (divendres, 20.45 h).

PALAMÓS B-ADEPAF (55-66)

L’Adepaf va encadenar la segona victòria seguida, que el treu de la cua després d’imposar-se a la pista del Palamós B. L’encert ofensiu durant l’últim quart i l’eficàcia en els tirs lliures de Gerard Cardona van decantar el triomf per a l’equip dirigit per Jordi Marull.

Adepaf: Porras, G. Sanz (15), X. Punset, Mckechnie (2), G. Coderch, A. Sanz (11), M. Garriga (10), G. Cardona (15), A. Balot (5), Ruano, D. Garriga (5), E. Casanova (3). Tirs lliures: 20/33. Faltes: 27

(Eliminats: M. Garriga i D. Garriga). Parcials: 14-11, 10-19, 15-15, 16-21.

L'ESCALA B-VILABLAREIX (57-34)

L’equip de Goran Minic va obtenir la tercera victòria consecutiva contra el Vilablareix B i es manté a la zona alta. Tot i no ser un partit gaire intens dels locals, van estar encertats sobretot en el primer i últim quart / Ivan Garcia

CORNELLÀ DEL TERRI-CASTELLÓ (66-44)

El Castelló va cedir a la pista del Cornellà en un partit on va acusar un mal primer quart (19-7). Els 16 punts de diferència que hi havia en el tercer període i els errors en el tir van acabar condemnant els de Jordi Sánchez.

ESCOLÀPIES-PALAFOLLS (88-69)

L’Escolàpies va obtenir la primera victòria de la temporada davant el Palafolls. Els de Tete Quirante, en línia ascendent els darrers partits, van dominar tot el partit i el gran encert en atac va acabar sent determinant. El següent objectiu dels figuerencs és atrapar el Llagostera, que està per sobre seu.

ROSES FEMENÍ-LLEFIÀ (60-56)

El Roses femení va aconseguir la segona victòria consecutiva a casa davant un equip, el Llefià, que podria estar molt més amunt a la classificació. Les badalonines es van presentar com a millor defensa de la lliga, però el joc amb ritme de les rosinques feia que les anotacions fossin altes. Després d’un inici fluix, les de David Casellas van ajustar la defensa i van anar remuntant fins al punt que mai van deixar que el Llefià es tornés a posar per davant.

LLAGOSTERA-ADEPAF FEMENÍ (72-57)

Derrota de l’Adepaf a la complicada pista del Llagostera. Malgrat que les de Pitu Company van començar el partit amb un gran encert, fet que va permetre agafar avantatge en el marcador, l’equip local va imposar el seu ritme a la segona meitat amb un gran encert exterior. A destacar l’actuació de la figuerenca Marta Puig.

VILAFANT-L'ESCALA FEMENÍ (52-31)

Tot i no jugar un bon partit i tenir molt poc encert de cara a la cistella, el Vilafant va obtenir una victòria còmoda davant l’Escala en el derbi altempordanès de la jornada. El conjunt de Pepe Socorro i Marçal Mallart ha guanyat els set partits disputats i dissabte jugarà a la pista del líder, el Vilablareix.

Vilafant: Paula, Laia C., Laura, Mar, Marta, Clàudia, Nere, Ruth, Gio, Laia S. i Carme.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.