La cambra d'instrucció del Comitè d'Ètica de la FIFA demanarà l'expulsió de per vida del president de la UEFA, Michel Platini, per corrupció, segons els advocats de l'exfutbolista francès, en una decisió que serà anunciada el mes que ve i que pot acabar amb la carrera del francès. De seguir la recomanació dels instructors, suposaria el final de la cursa de Platini en els despatxos del futbol, ??on l'actual president de la UEFA, suspès de forma provisional fins al pròxim 5 de gener, es postul·la a la presidència de la FIFA a les eleccions del proper 26 de febrer.

El dictamen de la càmera d'instructors, presidida per Vanessa Allard, de Trinitat i Tobago, és «absurd i delirant» i «desacredita definitivament la FIFA», segons indica l'expert en dret Thomas Clay, membre de l'equip jurídic de Platini. Segons el jurista, la cambra que investiga el pagament de 1,8 milions d'euros el 2011 per part de la FIFA a Platini, va sol·licitar a finals de la passada setmana la pena més gran possible.

L'exjugador té previst recórrer al TAS la decisió. «És l'única instància esportiva que empra arguments jurídics. Estem convençuts que reconeixerà la validesa del contracte del nostre client amb la FIFA, cosa que deixarà sense valor el dictamen de la senyora Allard», assegura Clay. A l'espera que dictamini el TAS Clay va indicar que la candidatura de Platini al capdavant de la FIFA «segueix viva».