Rafael Benítez, entrenador del Reial Madrid, ha afirmat, després de perdre 0-4 davant el Barcelona, que tots tenen "part de culpa" de l'àmplia derrota que ha patit el conjunt blanc davant els homes de Luis Enrique Martínez.

"Sempre que es guanya i es perd, tots en tenim part de culpa. Lògicament ens fa mal, i molt, perdre d'aquesta manera davant un equip com el Barcelona, però cal unir-se, treballar i millorar per al pròxim partit i seguir en la baralla per la Lliga. Em preocupa recuperar aviat l'equip des del punt de vista anímic", ha comentat.

A més, ha declarat que no parlaria "d'actitud" com clau per explicar el 0-4 i ha afirmat que el seu equip ha comès molts errors que després ha pagat al llarg dels noranta minuts del partit.

"Això ens ha complicat. L'ocasió de Marcelo en el segon temps, podria haver canviat el partit. Però hem pagat els errors i era més difícil remuntar des del punt de vista anímic", ha assegurat.

"Al descans, hem parlat per millorar i buscar aquest gol (el Reial Madrid perdia 0-2). Aquí tot l'equip ha mostrat ràbia per començar i hem tornat bé, però al final del partit, quan perds d'aquesta manera, ja no hi ha molt que dir. El que cal fer és preparar-se des del punt de vista anímic", ha insistit.

Respecte a la seva decisió d'elegir per a l'onze inicial James Rodríguez i Karim Benzema i seure a la banqueta Casemiro, ha indicat que la seva intenció era comptar amb jugadors d'experiència i qualitat per controlar el duel.

"No ha sortit així. Volíem pressionar i atacar. Volíem recuperar la pilota a dalt. Ho hem fet algunes vegades, d'altres no i ho hem pagat. Volíem jugadors de gran nivell. Volíem jugadors amb experiència i qualitat i no ha sortit bé", ha assegurat.

"Intento gestionar de la millor manera possible el grup que tinc. En aquest cas, els jugadors que han començat, tenen qualitat suficient per fer-ho bé. Tots som responsables si no surt bé. Cal pensar en el pròxim partit per donar una alegria a l'afició", ha apuntat.

Després, ha recalcat que el seu equip no ho ha fet "bé" i ha manifestat la seva intenció de recuperar els seus jugadors per afrontar bé el següent partit de la Lliga BBVA.

"Queda molt campionat i cal fer les coses bé com quan estàvem invictes. Avui no és el dia per fer anàlisis individuals. Hem de reflexionar, ajuntar-nos com més aviat millor per preparar-nos", ha finalitzat.