Dues dianes d'Hernán Pérez, una al minut 5 i una altra al 19, han sentenciat al Màlaga a Cornellà-el Prat en un matx en què els pupils de Javi Gràcia han gaudit de molt poques ocasions, les més clares frustrades de forma magistral per el porter Pau López.

L'amfitrió, amb una versió molt sòlida, ha agafat les regnes del partit molt aviat, després d'uns instants de desconcert amb presència del Màlaga, amb urgències, a l'àrea. Hernán Pérez, protagonista, ha trigat cinc minuts en avançar l'equip català en el marcador, després de retallar a Weligton i superar Kameni amb habilitat.

El conjunt de Sergio González ha estat àgil amb la pilota i seriós sense la possessió. Els visitants, per la seva banda, han patit per superar les línies de l'amfitrió, apuntalades. Els de Javi Gràcia no tenien prou feines oportunitats de gol. La més clara ha sigut un xut de Amrabat, en el 18, després d'una errada en defensa: Pau ha tret una mà salvadora.

Però aquest avís no ha donat ales al Màlaga. Tot el contrari. Hernán Pérez, de nou, s'ha posat sota els focus. En la següent acció, l'internacional paraguaià ha batut de nou al porter camerunès, que ha tocat la pilota, sense evitar el segon de la nit. El migcampista ha connectat un centre de Fonts des de l'esquerra.

L'amfitrió insistia en engreixar el marcador. Ho ha intentat amb una rematada de Roco a la mitja hora, que se'n ha anat per sobre del travesser. El quadre visitant ha buscat el gol sense massa fluïdesa, encara que en les jugades a llarg ha pogut treure petroli. Charles s'ha quedat sol en el punt de penal davant de Pau, però també era la nit del meta.

A la represa, l'Espanyol semblava disposat a minimitzar els seus riscos. El Màlaga, per la seva banda, exhibia més fluïdesa en la circulació de la pilota. Malgrat que els locals presentaven perill a la contra, la iniciativa era del Màlaga en aquesta segona meitat.

La millor basa dels de Javi Gràcia han estat les jugades des de la bandes. Penjar pilotes a l'àrea ha semblat la millor manera de sorprendre a la saga i en el minut 65 han esat a prop de aconseguir-ho. Charles ha culminat la jugada, encara que la seva rematada de cap ha sorti desviada. A poc a poc, l'Espanyol ha perdut intensitat i tensió competitiva.

El partit estava liquidat i els seus futbolistes esgarrapaven segons en cada acció. Sense presses, regs ni urgències. No calia. Els tres punts es queden a casa, mentre que el Màlaga haurà de seguir buscant oxigen lluny de Cornellà-el Prat.

- Fitxa tècnica:

2 - RCD Espanyol: Pau López; Javi López, Álvaro, Roco, Fonts (Duarte, min.46); Diop, Víctor Sánchez; Hernán Pérez, Marc Asensio (Gerard Moreno, min.87), Víctor Álvarez (Burgui, min.72) i Caceido.

0 - Màlaga CF: Kameni; Rosales, Angeleri, Weligton, Boka (Ontiveros, min.46); Fornals, Tissone; Amrabat (Thigadouini, min.78), Dubte (Horta, min.66), Juan Carlos i Charles.

Gols: 1-0, min.5: Hernán Pérez; 2-0, min.19: Hernán Pérez;

Àrbitre: Martínez Munuera (col·legi valencià). Va amonestar Amrabat (min.12), Dubte (min.35), Diop (min.39), Álvaro (min.42), Pau (min.76).

Incidències: partit corresponent a la dotzena jornada de la Lliga BBVA disputat a l'estadi de Cornellà-el Prat davant 13.293 espectadors. Es va guardar un minut de silenci en memòria de les víctimes en els recents atemptats de París.