El Barça ha tornat a fer història al Santiago Bernabéu. El 0-4 final reflexa a la perfecció el que s'ha vist sobre el terreny de joc. Sensacional partit dels homes de Luis Enrique, que amb una forta pressió avançada han prohibit les ofensives del Madrid i s'han apropiat del control de l'esfèric. Amb ràpides combinacions i mobilitat constant, els blaugranes han desbordat als blancs. Suárez, Neymar, Iniesta i altre cop Suárez han escrit un capítol d'or en la història dels clàssics a camp de l'etern rival.

El Barça ha saltat a la gespa del Bernabéu sense Messi, que s'ha quedat a la banqueta i ha deixat el seu lloc a Sergi Roberto. El partit ha començat amb molt de ritme, amb els dos equips intentant pressionar la sortida de pilota del rival. Neymar i Cristiano han gaudit de dues ocasions per banda. Al minut 11, Sergi Roberto ha agafat la pilota i ha realitzat una conducció en diagonal que ha finalitzat amb una passada a l'espai cap a Suárez. L'uruguaià s'ha desmarcat perfectament i ha tornat a ensenyar la seva gran qualitat en la finalització. Amb un xut ras ha batut Keylor Navas i ha avançat al conjunt de Luis Enrique.

Amb el gol i el pas dels minuts, el Barça ha crescut fins a arribar a un domini total del partit. Els de Rafa Benítez no han pogut controlar la pilota i la pressió del Barça els ha portat de corcoll. El desequilibri per banda esquerra de Neymar ha estat brillant. Al minut 25, Sergi Roberto ha tingut una ocasió clara dins l'àrea, però el seu xut ha sortit desviat. El primer i únic contratemps pel Barça ha estat la lesió de Mascherano, que amb una petita lesió muscular ha abandonat el camp i ha deixat el seu lloc al francès Mathieu.

Les combinacions ràpides i precises dels catalans han fet embogir al Madrid, que ha perdut la batalla per la pilota i s'ha vist completament desbordat. Al minut 39, una pèrdua en la sortida de pilota del Madrid ha ocasionat el segon gol blaugrana. Andrés Iniesta ha esperat el moment ideal per filtrar una passada mil·limètrica a Neymar, que escorat, ha aconseguit superar a Navas amb un xut ras. El segon gol ha estat la confirmació de la superioritat del Barça. Pocs minuts després, Neymar disfressat de Ronaldinho ha realitzat una jugada de màgia per banda que ha acabat amb una rematada de Suárez. El seu xut l'ha rebutjat Marcelo a la línia de gol.

Amb el 0-2 al marcador i un domini total dels catalans, l'àrbitre ha senyalat la fi de la primera meitat i els dos equips han marxat cap a vestidors. Una dada per mostrar la superioritat del Barça, els locals han rematat un cop a porteria i els visitants ho han fet fins a vuit vegades. El Bernabéu ha acomiadat el seu equip amb una mocadorada generalitzada, que ha ensenyat el descontent de la grada amb el pobre joc del seu equip.

El Madrid ha intentat reaccionar als primers minuts de la segona meitat. Marcelo i James han gaudit de dues ocasions que han semblat animar als de Benitez. La resposta però, ha estat immediata. El Barça ha tornat a colpejar i ha deixat sense alè al seu rival. Al minut 53 de partit Neymar i Iniesta han combinat a la frontal i el manxec ha etzibat un xut imparable que ha significat el tercer gol. Lluny de baixar les revolucions, el Barça no ha parat la màquina i ha seguit intentant fer sang al camp de l'etern rival. Amb aquesta intenció Messi ha saltat al camp substituint a Rakitic.

Amb el partit decidit, el Madrid ho ha intentat tot i amb més espais deixats per la defensa catalana ha pogut crear diversos contracops perillosos. Bravo, sensacional, s'ha encarregat de parar-los tots i cada un d'ells. El porter xilè ha realitzat tres parades de molt mèrit. Al minut 74 de la segona, ha arribat la cirereta al pastís. Una passada de Messi ha arribat a Jordi Alba, que amb una gran deixada ha donat una oportunitat d'or a Suárez. L'uruguaià, amb calma, ha picat la pilota per sobre de Navas i ha marcat el quart gol.

0-4. El Bernabéu no se'n podia avenir. La superioritat ha estat esclafant. El Barça, còmode i amb espais, ha buscat el cinquè amb un desafortunat Munir. L'estat del Madrid l'ha encarnat Isco, expulsat amb vermella directe per una entrada duríssima d'impotència sobre Neymar. El partit ha arribat a la seva fi amb un Barça superior en tots els aspectes. El Madrid, desbordat, veu com els catalans s'allunyen a sis punts al capdavant de la Lliga.