El Barça, amb el 0 a 4 d'ahir al Santiago Bernabéu, va aconseguir la victòria més àmplia dels últims anys a la casa del Reial Madrid des de la temporada 2008-2009, quan van superar els madridistes per 2 gols a 6.

Aquell va ser un triomf que va obrir les portes del triplet que va aconseguir aquell Barça de Josep Guardiola, que tres dies després accedia a la final de la Lliga de Campions, que guanyaria, al camp del Chelsea. Henry, en dues ocasions, Messi, també amb dos gols, Puyol i Piqué, van ser els golejadors aquella nit de maig del 2009.

Tornant al partit d'ahir a la tarda, Luis Suárez va aconseguir el seu primer doblet davant el Reial Madrid amb la samarreta del Barça, Neymar va allargar el seu bon estat de forma i la seva ratxa anotadora i Leo Messi va tenir l'oportunitat de reaparèixer després de vuit setmanes, encara que quan l'astre argentí va sortir al terreny de joc, el conjunt entrenat per Luis Enrique ja dominava el partit per 0 gols a 3.

L'entrenador asturià va aconseguir la seva primera victòria al Santiago Bernabéu com a entrenador barcelonista. L'any passat hi va perdre per 3 a 1 després d'avançar-se en el marcador gràcies a un gol de Neymar. L'últim triomf blaugrana al camp del Reial Madrid es remuntava a fa dues campanyes, quan es va imposar per 3-4, gràcies a un gol d'Iniesta i tres de Messi, dos dels quals de penal.

Aquesta és la primera vegada en la història que el Barça venç per 0 a 4 a l'estadi del seu màxim rival, encara que el seu resultat més ampli en Lliga es remunta al 0-5 de la temporada 1973-74.

El resultat d'ahir dóna molta força al Barça i fa augmentar els dubtes al conjunt madridista. L'afició del Reial Madrid va acomiadar els seus jugadors amb una majoritària mocadorada al descans i també al final del partit, a més de cridar en contra del president, Florentino Pérez, i de l'entrenador, Rafa Benítez.

El Barça, que va buscar el cinquè fins a l'últim minut per intentar trencar tots els registres dels últims anys, va marxar del Bernabéu amb sis punts d'avantatge respecte al Reial Madrid a la classificació.