El Clàssic del futbol espanyol ofereix en la seva primera edició, demà dissabte al Santiago Bernabéu (18.15h), un duel que marcarà el futur de Rafa Benítez a la banqueta blanca i el retrobament dels dos millors tridents del món: el que formen Bale, Cristiano i Benzema contra el que formen Messi, Neymar i Suárez.

El Barça visita el Madrid disposat, amb Leo Messi o sense, a donar un cop moral al Reial Madrid que, encara que no seria ni de bon tros definitiu a aquestes alçades del campionat, li permetria consolidar-se en el lideratge i distanciar-se en sis punts del seu gran rival.

El conjunt català viu pendent de l'estat de Messi, tot i que des que l'argentí va ser baixa fa vuit setmanes en el partit de Lliga contra Las Palmas, l'equip ha funcionat gairebé a la perfecció, llevat de l'ensopegada del Sánchez Pizjuan. L'entrenador blaugrana, Luis Enrique Martínez, ha confirmat que Messi "ja està recuperat" de la seva lesió i que parlarà amb ell abans del partit, per decidir si serà titular contra el Reial Madrid en el Bernabéu. "Les sensacions són positives des que s'ha incorporat al grup. Ja està recuperat, però demà parlarem per veure en quin estat es troba", ha explicat.

Per a Luis Enrique, "és evident que Messi no estarà al cent per cent" perquè surt d'una lesió que l'ha tingut vuit setmanes de baixa, "però és un jugador tan important que, en funció de com es trobi, és una garantia tenir-ho recuperat". El mateix ha opinat el tècnic barcelonista del croat Ivan Rakitic, un altre que s'ha reincorporat a la dinàmica de grup després de superar un petit trencament en el soli de la cama dreta que es va fer en l'últim partit de la Lliga de Campions davant el BATE Boríssov. "L'Ivan està una mica en la mateixa situació que el Leo, encara que la seva lesió ha estat molt més curta. S'ha entrenat aquests dies amb nosaltres i es troba molt bé. Ara, cal veure una mica els missatges que els dos jugadors em poden enviar", ha indicat.

Sense l'astre argentí, el brasiler Neymar da Silva i l'uruguaià Luis Suárez han pogut explotar tot el seu talent i capacitat de lideratge. Entre els dos han marcat setze dels últims dinou gols del Barça i tots dos comanden la taula de golejadors del campionat amb 11 i 9 gols, respectivament.

Benítez se la juga

Benítez arriba al matx en el seu moment més delicat des que va arribar al Reial Madrid. La imatge conservadora deixada al Vicente Calderón, per acabar cedint un empat, i la derrota de Sevilla, la primera que encaixa en la temporada, però sobretot la pobra imatge deixada a la segona part del Sánchez Pizjuán, han sembrat uns dubtes que el tècnic ha d'aclarir.

L'entrenador blanc considera que els seus homes són "els favorits" per fer-se amb la victòria. "Juguem a casa amb la nostra afició, crec que som favorits. Tenim davant un gran equip, però arribem al partit confiats", ha assegurat abans d'afegir que "el Reial Madrid intenta guanyar atacant, ho fem independentment de l'equip al que ens enfrontem. Nosaltres no ens fixem tant en el rival", va afegir.

En aquest sentit, subratlla que afronta el duel "amb ganes i il·lusió" i amb la intenció de "lluitar fins al final". "La manera d'afrontar-ho canvia molt, depèn de l'equip que entrenes, no és el mateix fer-ho amb l'Extremadura que amb el Liverpool o el Reial Madrid. El Reial Madrid ha d'atacar, marcar gols i arribar a la porteria contrària, i això és el que anem a fer", va explicar.

Benítez també ha assegurat que Benzema "serà a la convocatòria" i que decidirà demà si juga o no, com també hi seran James Rodríguezi Sergio Ramos, ja recuperat de la lesió a l'espatlla.