En total, 170.000 voladors han experimentat la sensació de volar indoor al Túnel de Vent d’Empuriabrava des que aquest centre va obrir les seves portes al públic, al novembre del 2012. Són xifres «molt positives», segons la seva directora general, Aida Rico, que avui ha presentat les dades del tercer any d’activitat de la instal·lació. Més de 45.000 persones han volat a l’únic simulador de caiguda lliure que hi ha a Espanya durant el 2015 i més de 200.000 visitants han passat per les seves instal·lacions, sumant així més de 700.000 persones d’ençà que el centre es va inaugurar, ara fa 3 anys. WINDOOR tanca aquest tercer exercici amb unes dades de facturació de prop de 3 milions d’euros.

Perfil de volador

Un 47 % dels vols contractats al Túnel d’Empuriabrava durant l’últim any han estat de first-timers, voladors novells o que proven per primera vegada l’experiència de volar.

El perfil més habitual d’aquest tipus de volador és el d’un home d’entre 21 i 30 anys. La directora del Túnel, Aida Rico, detalla que, «per edats, la segona franja més representada en els voladors que han passat per WINDOOR aquest darrer any correspon al segment dels 31 als 40, i com a novetat detectem una tendència a l’alça de voladors novells amb edats compreses entre els 41 i els 50 anys. També és cert que el fet que el vol indoor sigui una activitat molt familiar ha propiciat que els voladors de 4 a 20 anys siguin el quart grup amb una afluència més gran al Túnel», afegeix Rico.

Any 2015

Durant els darrers 12 mesos, el centre ha estat en funcionament una mitjana d’11,65 hores diàries, amb un total de més de 4.200 hores l’any. D’aquestes, més de 3.500 han estat dedicades al públic professional, mentre que la resta les han ocupat voladors novells.

Les activitats més sol·licitades pels usuaris first-timers, a diferència dels darrers anys, en què el pack individual d’inici Wind2 era el més demanat, són ara els packs grupals per a dos o més voladors.

Entre els usuaris més atrevits també ha estat molt sol·licitada l’activitat del Twister (volar en cercles a 10 m d’altura), amb més de 12.100 vols executats aquest tercer any.

Un 53 % dels vols contractats ha correspost a pro-flyers, voladors experimentats, vinculats al món del paracaigudisme, que utilitzen WINDOOR per millorar la seva tècnica. En aquest tercer any d’activitat, 27.400 pro-flyers han visitat el Túnel de Vent d’Empuriabrava, amb procedències tan diverses com França, el Regne Unit, Qatar o Sud-àfrica.

Més de 50 nacionalitats han passat per les instal·lacions de WINDOOR des que el centre va obrir les portes al novembre del 2012.

CATORZE NOUS INSTRUCTORS DE TÚNEL

L’ofici d’instructor de túnel de vent és una nova sortida professional que WINDOOR ofereix als joves interessats a aprendre una professió amb una gran oferta d’ocupació, especialment en zones de molta tradició de vol indoor com són ara els Estats Units, l’Europa oriental o, més recentment, Àsia.

WINDOOR és pioner en el desenvolupament d’una formació específicament adreçada a professionals a Espanya. Aquest 2015 han estat 14 els joves que, vinguts de Noruega, Argentina, Brasil, Xile, França i l’Estat espanyol, s’han entrenat a les instal·lacions d’Empuriabrava per convertir-se en instructors oficials de vol indoor.

PASSIÓ PELS ESPORTS D’AVENTURA

Aquest 2015, WINDOOR ha reforçat la seva aposta pels esports d’aventura moderns amb la posada en marxa del complex aquàtic WINDOOR WAVE CLUB, ubicat dins el recinte del Túnel de Vent d’Empuriabrava.

Més de 12.000 persones han visitat el WAVE CLUB des de la seva obertura, a finals de juliol. La majoria dels clients han estat turistes nacionals, seguits de francesos, alemanys i russos, amb edats compreses entre els 25 i els 35 anys. La directora del WINDOOR WAVE CLUB, Aida Rico, ha assegurat que «ha estat una bona primera temporada, malgrat el temps plujós del mes d’agost», i que, «sense cap dubte, WINDOOR continuarà apostant pels esports d’aventura durant tot l’any».

El WAVE CLUB, que és l’únic parc de Catalunya amb FlowRider, una innovadora atracció aquàtica que recrea les onades més adequades per practicar surf amb una seguretat total, ha suposat una inversió inicial d’1 milió d’euros.

WINDOOR BARCELONA

Aquest mes d’octubre han començat les obres del segon túnel de vent que WINDOOR tindrà a l’Estat espanyol, i que es preveu que s’inauguri a l’octubre del 2016.

La instal·lació s’ubicarà al córner oest del Gol Cornellà de l’estadi de l’Espanyol, a Barcelona, gràcies a un acord d’explotació que es mantindrà durant els propers 15 anys. Amb la cessió de bona part d’aquest espai durant el termini esmentat, l’acord s’emmarca en l’estratègia del club d’explotar comercialment el seu estadi i, al mateix temps, en la voluntat d’expansió nacional i internacional de WINDOOR.

La directora de WINDOOR, Aida Rico, ha expressat la seva «satisfacció per aquest acord, que consolida els plans d’expansió de l’empresa al territori nacional i en l’àmbit internacional». Rico afegeix que «estem convençuts que la posada en marxa de WINDOOR Barcelona ajudarà a refermar aquest esport i permetrà apropar una nova oferta d’oci de sensacions, avui sense competència, al gran públic. La seva ubicació estratègica, a pocs minuts del port i l’aeroport de Barcelona, ens permet assegurar que serà el túnel de vent més ben connectat d’Europa, amb la tecnologia més avançada del mercat».

COMPETICIONS INTERNACIONALS

WINDGAMES 2016

Aquest mes de gener, el Túnel de Vent d’Empuriabrava es convertirà de nou en el referent mundial del vol indoor gràcies a la celebració de la tercera edició dels WINDGAMES, la competició internacional de vol en túnel, que reunirà els millors equips del món.

En la passada edició hi van participar 39 equips i 124 voladors procedents dels Estats Units, Bèlgica, França, Sud-àfrica, el Regne Unit, Finlàndia, Polònia, Espanya i Suïssa, unes dades que posen de manifest el potencial d’aquest esport a escala mundial.

La cita tindrà lloc els dies 22 i 23 de gener del 2016. La competició acollirà les categories tradicionals de Vol en Formació (FS) i Vol en Formació Vertical (VFS), així com les noves disciplines dinàmiques de 2 i 4 voladors (2WD / 4WD). Com a novetat, entrarà en competició una nova modalitat d’estil lliure coneguda com a Freestyle.

CAMPIONS DEL MÓN DE VOL INDOOR

L’equip local WINDOOR Warriors s’ha proclamat campió del món de la modalitat 4 Way Dynamic de vol indoor després d’aconseguir el títol en els Mundials FAI de Praga, disputats a finals d’octubre.

Es tracta del primer campionat del món de vol indoor que s’ha celebrat segons les regles de la Federació Aeronàutica Internacional (FAI) i on per primera vegada han entrat en competició oficial les disciplines de vol dinàmic, integrades per 2 o 4 voladors, fins ara reservades només a l’exhibició. Precisament en la modalitat de 2 Way Dynamic, els joves voladors Àlex González i César Rico, formats al Túnel de Vent d’Empuriabrava, van aconseguir la setena posició.