Ful de Alcaraz és l’entrenador del sènior masculí del Bàsquet Vilafant des d’aquesta temporada. El vilafantenc, de 40 anys, compta amb Bru Rovira de tècnic ajudant i ambdós han agafat el lloc del president, Jordi Mallorquí, i de Jordi Burgas. Ful sempre havia estat entrenador principal d’equips base i actualment viu la seva primera experiència amb un amateur, si bé ja n’havia format part del cost tècnic com a ajudant. Com a jugador -es va retirar als 25 anys- va vestir les samarretes del Bisbal, CN Figueres i la Jonquera. La passió per les banquetes va arribar-li amb 15 anys gràcies a la insistència de Rafel Mora, que era el seu professor de gimnàstica al col·legi la Salle Figueres. Ful prové del júnior del Castelló i també ha passat per

l’Adepaf, Esplais i la Jonquera.

Van començar molt forts (5 de 5), però després van afluixar.

Vam fer una molt bona pretemporada, llarga, amb tres entrenaments setmanals i amb molts partits. Hi havia alguns jugadors nous i ens va servir per anar-nos coneixent i assimilar el joc. Hi ha rivals que van començar més tard.

L’objectiu per on passa?

Ara, la cosa s’ha igualat i l’objectiu no l’hem canviat mai, volem salvar-nos i intentar quedar entre els deu primers. Ens penalitza que tinguem jugadors que estudien a Barcelona i només poden entrenar-se un dia.

I si sona la flauta de l’ascens?

Està difícil perquè la categoria és molt complicada. Hi ha quatre equips que estant més forts com el Sant Narcís, Ceset, Onyar B i Grifeu de Llançà. Possiblement, també el Palafrugell, però la resta tot està molt igualat, veus els resultats i les diferències són molt ajustades.

D’on va sortir la idea d’entrenar el Bàsquet Vilafant?

M’ho van proposar abans d’acabar la temporada passada. Jo acabava el cicle amb el júnior del Bàsquet Castelló i no tenia res concret.

Quin equip li ha quedat?

Tinc un equip bastant equilibrat, el bloc principal va seguir i han arribat David Vicente (Santjoanenc), Àlex Ripoll (Castelló) i ha pujat Pau Castillo, del júnior.

Ha trobat molts canvis entre dirigir equips base i ara un amateur?

Sempre havia fet formació i és molt diferent entrenar un sènior. Bàsicament, el que canvia és el concepte, mentre que el discurs no gaire. Tothom sap el que hi ha i el que s’ha de fer.

Ja s’ha enfrontat a Grifeu i Adepaf, els altres dos representants locals de Tercera Catalana. Què li semblen?

El Grifeu el veig molt irregular quant a resultats, però quan tenen tots els jugadors disponibles són el millor equip de la categoria. L’any passat van quedar campions, haurien d’estar a Segona i segur que farien un bon paper. L’Adepaf té un equip molt jove, ha anat de menys a més i s’ha d’adaptar a la categoria. Hi ha algun partit que haurien merescut guanyar i crec que podran acabar fent una bona segona volta.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.