La selecció espanyola va aterrar ahir al migdia a Barajas, procedent de Brussel·les, on havia de disputar un partit amistós ahir contra Bèlgica que va ser suspès passada la mitjanit de dilluns per motius de seguretat. L'expedició, encapçalada pel president de la Federació Ángel María Villar, i el seleccionador, Vicente del Bosque, va arribar amb normalitat.

Sense fer pràcticament declaracions, els jugadors es van acomiadar i van marxar cap als seus destins. Oscar De Marcos, de l'Athletic, va revelar que durant l'estada a Brussel·les «alguns jugadors van passar més por que d'altres» davant el risc d'atemptat que van decretar les autoritats. L'últim de sortir per la terminal de l'aeroport va ser el davanter del Celta Nolito, que va lamentar la suspensió del partit i va declarar concisament que fins a l'últim moment «ens pensàvem que jugaríem».

Espanya i Bèlgica tenien previst disputar ahir un amistós a l'estadi Rei Balduí de Brussel·les. Després dels atemptats terroristes de divendres passat a París, el Ministeri de l'Interior belga va declarar que hi havia «risc real d'atemptat» sobre el partit. Aquest risc està centrat principalment en la recerca de Salah Abdeslam, sobre qui pesa una ordre internacional de detenció per la seva presumpta implicació en els atemptats de París que van causar la mort de més de cent trenta persones i van ferir-ne tres-centes cinquanta més.

Una batuda que van dur a terme durant tot dilluns membres d'unitats antiterroristes de Bèlgica al barri musulmà de Molenbeek no va donar resultats i Abdeslam encara està en crida i cerca. Aquest barri musulmà, amb uns setanta mil habitants, té vincles amb altres successos com els atemptats terroristes al Museu Jueu de Brussel·les o l'assalt a Charlie Hebdo. A més a més, un avís de bomba en un carrer de Brussel·les, a una mica més de dos quilòmetres de distància de l'hotel en el qual s'allotjava la selecció espanyola, també va suposar un altre factor que va influir en la cancel·lació de la trobada per l'estat convuls que es viu a la capital belga.