Karim Benzema és el gran dubte que té Rafa Benítez per al partit de dissabte.?El davanter francès encara té molèsties de la lesió al bíceps femoral de la seva cama esquerra que va fer-se fa un mes amb la selecció i ahir no va acabar l'entrenament, cosa que va disparar totes les alarmes. En cas que Benzema no estigués en condicions de poder-se enfrontar al FC?Barcelona, Benítez podria apostar novament pel canari Jesé Rodríguez de 9. Ara bé, el retorn de James Rodríguez és l'opció que més té en compte Rafa Benítez per al clàssic. ddg madrid

El col·legiat andalús Fernández Borbalán serà l'encarregat de dirigir el Madrid-Barça de dissabte. La Federació Espanyola va fer públic ahir una de les notícies més esperades, a només quatre dies del partit. El nomenament es va fer ahir coincidint amb el final de les proves físiques que van realitzar tots els àrbitres a Las Rozas. L'andalús ja ha dirigit dos clàssics a la seva carrera. El primer va ser la tornada de la Supercopa 11-12 que va acabar amb 3-2 pel Barça el dia que Mourinho va ficar el dit a l'ull a Vilanova. L'altre va ser a la Lliga la mateixa temporada al Bernabéu amb triomf del Barça (1-3).

La participació de Leo Messi en el Madrid-Barça de dissabte és cada cop més probable després que l'argentí participés ahir al matí amb normalitat a l'entrenament del conjunt blaugrana. A causa de la manca dels futbolistes internacionals, Luis Enrique va dirigir una sessió que va comptar amb la presència de molts jugadors del filial i del juvenil, entre els quals els gironins Robert Costa i Ferran Sarsanedas. Messi va completar un partidet a un bon nivell i fins i tot hauria marcat un gol.

L'argentí evoluciona de forma positiva després de deixar enrere la seva lesió al genoll. En canvi, qui sembla tenir-ho més complicat per jugar dissabte és el croat Ivan Rakitic. El croat, que dilluns va treballar amb el grup, ahir no ho va fer.

La Fiscalia investigarà

Ahir també la Fiscalia Anticorrupció va obrir diligències per investigar les suposades pressions arbitrals per perjudicar el Barça amb vista al clàssic de dissabte, que va denunciar un àrbitre assistent de Primera que segueix en l'anonimat. Segons van informar fonts judicials, la Fiscalia Anticorrupció ha acordat tramitar la denúncia, interposada per l'assistent a través d'un advocat que va sol·licitar que el ministeri públic encarregués a la Guàrdia Civil que dugués a terme les diligències d'investigació. El linier va presentar un escrit a la Fiscalia en el qual denunciava que un vocal del Comitè Tècnic d'Àrbitres va trucar a un dels candidats a xiular el partit entre el Reial Madrid i el Barça i li va dir que dirigís el partit d'una «manera determinada» per perjudicar el club blaugrana.