El Multiópticas Salt va aconseguir la victòria en el derbi gironi davant el Quart Germans Cruz i manté el seu pavelló invicte en aquest tipus de duels. En cinc ocasions el Quart han visitat la pista del Salt i en totes cinc els locals s'han alçat amb la victòria. En el partit d'ahir, a més, hi havia l'afegit que el Quart venia després de fer una pretemporada i uns primers partits de lliga gairebé perfectes, acumulant un vistós set de set en els partits de Lliga, convertint-se en el rival a batre d'aquest grup d'EBA.

El Multiópticas Salt, per contra, havia començat la temporada generant dubtes i acumulant tres derrotes consecutives, algunes per molt poc marge però doloroses. La dinàmica, però, es va canviar i els d'Èric Surís arribaven al derbi amb tres victòries consecutives que els havien fet pujar a la part mitja de la taula.

El partit va començar amb un ritme alt, intens. Cap dels dos equips aconseguia agafar el ritme ni avantatges còmodes. El Salt, com havia avisat, va basar les seves opcions de victòria en la defensa i l'evitar que el Quart aconseguís desplegar el seu joc, un dels més vistosos i efectius d'aquesta temporada i, mica a mica ho va anar aconseguint, creant un partit incòmode pels homes d'Albert Brea.

Amb tot, gràcies als exteriors, el Quart Germans Cruz va aconseguir fer-se amb el primer quart (14-18), mentre que el Multiópticas Salt aconseguia fer-se en dominador a la zona i impedir que poguessin fer punts els homes interiors (Dos Santos i Masllorens es van quedar amb dos punts cadascú).

Al segon quart, una baixada en l'encert exterior del Quart, que començava a patir les baixes acumulades per aquest partit, va permetre als locals, que sentien l'alè del pavelló, agafar distàncies i arribar amb avantatge en el marcador al descans (33-30). Un avantatge pràcticament mínim i que mostrava la igualtat que hi havia en el joc, un frec a frec des dels primers instants.

A la tornada del descans el joc va ser més fluid i va haver-hi més encert en una i altra cistella. El Quart volia còrrer però el Salt els ho impedia. Cadascú volia aprofitar les seves armes, però van ser els homes de Surís els que, mica a mica, portaven el partit cap on ells volien, acabant el període amb un empat a 22 que deixava el marcador amb un 55-52 ajustat de cara als darrers deu minuts.

En l'últim quart els d'Albert Brea ho van intentar tot. Guiats per Bataller, que es va carregar l'equip a les esquenes va aconseguir mantenir-se dins del partit tot i el desencert dels homes interiors -fruit de la pressió dels locals-. La baixa anotació de Dos Santos i Masllorens, sumat al poc encert del nordamericà Kanis (3/11 en tirs de dos) va fer que el Quart arribés coix al final del partit, que va aconseguir apuntar-se l'equip dirigit per Èric Surís (72-67) amb les actuacions destacades de Torrent (26 punts, 7 rebots i 4 assistències) i Bover (17 punts, 7 rebots), ambdós amb 21 punts de valoració.

Pel Quart va destacar, amb una valoració de 24 punts, la figura de Bataller, amb 20 punts anotats, mentre que Jiménez va aconseguir, tot i un 25% en tirs de camp, anotar 18 punts.