El gran premi del Brasil va servir per sentenciar el subcampionat a favor de Rosberg, fent encara més gran i insultant la superioritat dels Mercdes. L'equip alemany ha guanyat amb tanta facilitat com es preveia. Vettel va mantenir l'expectativa fins que Hamilton va guanyar el campionat i ha deixat d'humiliar Rosberg a cada Gran Premi. Amb tot l'equip treballant per a ell i am el seu company d'equip acceptant una treva fins a final de temporada, el pilot alemany s'ha mostrat intractable i ha portat el seu Mercedes a un subcampionat merescut i sobretot fàcil. Ahir, com en el passat gran premi de Mèxic, Rosberg sortia des del davant i tenia Hamilton com a escuder. Tenia pinta que la cursa s'assemblaria a la que es va celebrar al país centre-americà i en aquest sentit no va decebre. La van calcar, tant en les posicions de sortida com en la cursa. S'esperava que el temps, sempre imprevisible al Brasil, alegrés una carrera que va ser de les més avorrides. Ni això. Sortida calcada a la de Mèxic amb Rosberg defensant bé, tampoc el va atacar molt Hamilton, la primera posició. Al darrere un Vettel combatiu, però que se sap inferior va intentar passar Hamilton, que va fer bé la seva feina i va ajudar a guanyar la cursa al seu company d'equip. Des de la primera corba fins la bandera de quadres poca emoció. Només un acostament de Hamilton a mitja cursa que va semblar que podria posar en dubte la victòria de Rosberg, però que l'equip ja es va ocupar de recordar quina era la funció del campió anglès. Vettel doncs, no va tenir cap opció. Tercer i dues victòries en un any on el Ferrari ha millorat, però no prou com per competir amb els de Mercedes. Darrere seu entrava l'altre Ferrari, el de Kimi Raikkonen que va estar més de mitja cursa en terra de ningú. La supremacia dels Mercedes és tan gran que només aquests quatre pilots van entrar en la mateixa volta que el líder.

A un món de distància i cinquè arribava Bottas, seguit de Hulckenberg, Kvyiat, Massa, Grosjean i tancava la zona de punts el que segur que serà escollit com a millor debutant, Max Verstappen. L'holandès de fet, va ser l'únic que va animar ahir la cursa a Interlagos amb avançaments espectaculars. Tot li surt bé i no paren de caure elogis al de Toro Rosso. En canvi, el seu company d'equip va tornar a embarrancar amb la mala sort. Carlos Sáinz no podia ni completar una volta i deixava aparcat el seu monoplaça. El madrileny va ser explícit i va dir que ja notava alguna cosa estranya al sortir del box.

Menció a banda torna a merèixer Fernando Alonso i l'equip McLaren en general. L'asturià ja explicava quins eren els seus objectius després de l'horrorosa sessió de classificació. Deia que amb sort esperava completar les 72 voltes del Gran Premi. Doncs en aquest sentit, va complir. De fet l'inici de la cursa va ser prometedor. Alonso va avançar de l'última a la catorzena posició en una sortida brillant.

Feia bons temps l'espanyol amb pneumàtics tous i de fet s'acostava al seu company d'equip. Abans de la primera entrada al box, Alonso era sisè i prometia. Però de nou la decepció va arribar a la segona part de la cursa. El McLaren es va anar desinflant i va acabar lluitant per mantenir la setzena posició amb els Manor. Fa la sensació que la temporada que ve, si no canvien molt les coses, Alonso pot acabar desistint si no té un cotxe amb cara i ulls.

Ara només queda un Gran Premi, el d'Abu d'Dhabi, d'aquí 15 dies. Pocs al·licients i moltes ganes d'acabar per part de pilots i escuderies.