Enmig d'unes altíssimes mesures de seguretat, Espanya i Bèlgica es veuen avui les cares. Arran dels atemptats terroristes del passat divendres a París, el Govern belga ha decidit posar els cinc sentits en grans esdeveniments esportius com el d'aquest vespre al Rei Balduí de Brussel·les. Els aficionats no poden anar al camp amb motxilles per facilitar els controls i els escorcolls.

La seguretat ha estat també reforçada després de conèixer-se que els tres terroristes suïcides que van detonar els seus explosius a l'Estadi de França van intentar penetrar a l'interior del recinte, en el que hi havia 80.000 espectadors veient el duel entre els Bleus i Alemanya. A?més, el districte de Molenbeek, on han estat detingudes diverses persones presumptament vinculades als atemptats, és a només cinc quilòmetres del camp de futbol. El Govern ha elevat del 2 al 3 el nivell d'alerta d'amenaces en actes públics.

En aquest ambient arriba la selecció espanyola, intentant aïllar-se de tot plegat i imposar el seu joc. Ve de superar amb força el darrer amistós que havia planificat per provar-se de cara a la propera Eurocopa. Va superar una Anglaterra que ho havia guanyat tot per un clar 2-0 el divendres. I?ara espera confirmar les bones sensacions contra un rival que ostenta el número 1 al rànquing de la FIFA i un aspirant a coronar-se campió continental. Vicente del Bosque refrescarà el seu equip titular. S'espera el relleu a la porteria amb David de Gea entrant per Íker Casillas, a part que tindran minuts Nacho, Azpilicueta, Koke, Cazorla, Mata, Nolito o Morata, entre d'altres. Espanya té les baixes del defensa Sergio Ramos i de Juanfran Torres, el que permetrà l'estrena d'"scar de Marcos. Tampoc hi serà Thiago Alcántara, que va tornar a Munic al rebre un gop al genoll. Isco Alarcón també va abandonar la concentració abans d'hora i no jugarà.

Els belgues, de la seva banda, esperen mantenir intacta la seva bona ratxa després del triomf històric de divendres contra Itàlia, un rival al que només havien guanyat en una ocasió en tota la història. «Espanya té més qualitat que no pas els italians, però ben pocs equips han demostrat que a aquests últims se'ls pot guanyar. Nosaltres n'hem sigut un», declarava el defensa Toby Alderweireld. El migcampista del Manchester City Kevin De Bruyne i l'extrem del Chelsea Eden Hazard són les principals amenaces en l'atac belga, sumades a un dels futbolistes del moment a la Lliga espanyola com ho és Yannick Carrasco, de l'Atlètic de Madrid. Tanmateix, tindrà la baixa del defensa i capità Vincent Kompany. Hazard és dubte per culpa d'un procés gripal, mentre que tampoc hi serà el davanter Laurent Depoitre, que pateix un esquinç al seu turmell.