El tècnic del Barcelona, Luis Enrique Martínez, ha programat cinc entrenaments aquesta setmana de cares al clàssic contra el Reial Madrid de dissabte. La plantilla blaugrana està convocada, després de tres dies i mig de descans, aquesta tarda (18:00) per tornar als entrenaments i així preparar el partit davant el Reial Madrid al Santiago Bernabeu.

El jugador argentí Leo Messi va poder aprofitar el cap de setmana per seguir accelerant la seva recuperació per intentar jugar en el partit contra el conjunt blanc. Això ho podria fer si aconseguiex entrenar tota la setmana al mateix ritme que la resta de companys. En cas que hagi estat així, rebria l'alta mèdica per jugar el mateix dissabte.

El crac blaugrana porta set setmanes de baixa degut a un trencament del lligament lateral intern del genoll esquerre i, de moment, la seva recuperació va seguint els termis previstos.

Aquesta setmana també serà clau per veure com evoluciona de la seva lesió, al soli, el croat Ivan Rakitic, que possiblement també arribarà al clàssic. Així mateix, el cos tècnic és a l'expectativa de veure com arriben dels compromisos internacionals els jugadors convocats amb les seves respectives seleccions. De moment, després dels primers partits, Busquets i Mascherano van finalitzar amb molèsties.

Els blaugrana començaran els entrenaments sense els dotze jugadors del primer equip convocats amb les seves seleccions i, a mida que avanci la setmana el tècnic blaugrana anirà recuperant els jugadors internacionals. Luis Enrique espera comptar amb tots ells en l'entrenament del proper dijous, programat també per les sis de la tarda.

La resta de sessions que es faran a la Ciutat Esportiva Joan Gamper seran a les onze del matí, inclosa la del divendres, després de la que el tècnic del conjunt blaugrana oferirà l'habitual roda de premsa prèvia al partit.