Dos gols marcats per Mario i Cazorla van servir a Alacant per trencar la ratxa favorable d'Anglaterra i van donar una victòria merescuda a la selecció espanyola, que va jugar millor que l'anglesa durant gairebé tot el partit, especialment a la segona meitat. Espanya va controlar el partit i va superar de forma satisfactòria el primer duel amistós de preparació per a l'Eurocopa de l'any que ve a França davant el millor equip de la fase de classificació.

L'equip espanyol ja va ser superior a la primera part, però el seu joc va ser més fluid a la segona gràcies, sobretot, a la frescor que li va donar Nolito, fet que unit al magnífic gol de Mario, van donar avantatge a Espanya en el marcador, abans de Cazorla tanqués el partit. Anglaterra gairebé sempre va estar un pas per darrere de l'equip espanyol. Només entre el 1-0 i el 2-0 va generar més presència en atac.

La selecció espanyola va plantejar el seu joc habitual des de l'inici amb les llargues possessions de pilota i molta pressió davant un rival que tenia problemes per treure la pilota jugada de forma controlada. Només en alguna arrencada esporàdica de Sterling per la banda esquerra s'acostava la pilota als voltants de la porteria defensada per Iker Casillas, però els llançaments dels futbolistes anglesos eren sempre llunyans i poc precisos.

L'equip anglès tot just apareixia en atac, encara que oferia una imatge sòlida en defensa, amb els seus homes molt concentrats i capaços de crear dificultats als espanyols, que no trobaven forats en la defensa rival per convertir el seu domini en jugades de perill.

La primera opció per a Espanya va arribar la meitat del primer temps en un xut creuat de Sergio Busquets que no va trobar porteria, el mateix que li va passar sis minuts després a Paco Alcácer. La tercera i última oportunitat va ser per a Diego Costa, que va estar molt treballador i participatiu, encara que massa lluny de la porteria anglesa, escorat gairebé sempre a l'esquerra.

Després de 45 minuts de lleugera superioritat de l'equip espanyol, va concloure el primer període sense que aquest domini basat en el toc i la possessió habituals en la selecció de Vicente del Bosque es traduís en clares opcions per avançar-se al marcador.

A mitjan primer període, Thiago, lesionat, havia cedit el seu lloc a Cazorla i al principi de la segona meitat va entrar Nolito per Iniesta per situar-se com a extrem esquerre, el que va centrar més la posició de Costa al costat d'Alcácer. L'entrada de Nolito va ser la millor notícia de la selecció espanyola. De les seves botes van sortir les millors accions ofensives de l'equip espanyol, encara que en totes va faltar claredat cara a porta.

Quan a Espanya més li costava acostar-se amb perill a la porteria d'Anglaterra, Mario Gaspar va recuperar una pilota i després d'una combinació amb Cesc va marcar un magnífic gol. Després del gol de Mario i amb l'entrada de Rooney, la selecció anglesa va prendre la iniciativa. No obstant això el 2-0, marcat per Cazorla va tancar el partit, al qual només li va quedar una ocasió de Rooney.