Màxima emoció en el derbi altempordanès que es juga aquesta tarda entre Peralada i Figueres (17:00). Els dos tècnics ho tenen clar, volen la victòria, tot i que els sabrà greu aconseguir-la davant de rivals molt coneguts i apreciats. Ambós entrenadors són coneixedors de l'equip rival, en el que han tingut etapes tant com a jugadors com a la banqueta. Eduardo Vílchez, actual tècnic del Figueres, va penjar les botes jugant al club xampanyer, on ocuparia la banqueta la temporada següent, la 2001/2002. Precisament aquesta temporada seria la darrera que Arnau Sala passaria jugant al Figueres, en la Unió que va aconseguir arribar a semifinals de la Copa del Rei, amb el recordat equip entrenat per Pere Gratacós. Més tard, el 2010, Sala agafaria les regnes d'un Figueres a Primera Catalana per retornar-lo a Tercera Divisió dues temporades més tard.

La victòria, però, serà l'objectiu dels dos tècnics, que no volen veure trencada la bona dinàmica de resultats de la que gaudeixen les darreres jornades i que els fa afrontar amb optimisme el partit d'aquesta tarda. Els locals tindran tots els efectius disponibles, tret del lesionat de llarga durada Joan Pons, mentre que el Figueres podria recuperar Bonaventura i Ramon Masó. Ferran Grau i Chicho són baixa a la Unió perquè estan sancionats.

Ambdós técnics mostren gran respecte al conjunt rival i, a més, al tractar-se d'un derbi la intensitat serà màxima. La temporada passada, el derbi va ser molt matiner i un Peralada que seguia amb l'embranzida de l'ascens va superar el Figures (1-0).