Quan poses contra les cordes tot un Ekaterinburg i obligues un dels millors equips del continent a dependre només del talent de Diana Tourasi per sortir amb vida de Fontajau, és que alguna cosa estàs fent bé. L'amargor de la derrota es va apoderar dijous del vestidor de l'Spar Citylift Girona, tot i que amb alguns matisos. S'havia perdut, una jornada més, a l'Eurolliga. Però tot i així, s'havia caigut amb el cap ben alt, plantant cara en tot moment a una autèntica constel·lació d'estrelles, minvant el rendiment de l'oponent i tenint serioses opcions de guanyar gairebé fins a la botzina final. Per tant, Miguel Ángel Ortega ben poc ha de treballar l'aspecte mental per recuperar les seves jugadores a temps per a l'important partit d'aquesta tarda a Maloste. És l'àmbit físic, amb una càrrega a les cames considerable, el que més pot jugar en contra de les gironines, que avui visiten el Gernika en un duel d'alçada i amb la Copa de la Reina a l'horitzó.

Colíder amb 7 victòries consecutives, l'Uni posa a prova el seu bon moment contra un rival directe a la part alta de la taula. Superar el Gernika, tercer classificat (6-2), significaria pràcticament tenir el bitllet per a la Copa a la butxaca. «És un partit clau», admet Ortega, qui treu ferro a la pallissa física que porten al damunt les seves jugadores:?«Tots estem una mica cansats, com és normal, però les sensacions són molt bones i això ens ajudarà a sobreposar-nos a qualsevol adversitat». La pivot lituana Lina Pikciute ha viatjat amb l'expedició, tot i que les molèsties que arrossega encara al turmell fan que sigui dubte fins a última hora. «És difícil que jugui», confessa el tècnic.

Admet també que Gernika és un adversari «difícil de guanyar», sobretot a la seva «petita pista», on aquesta temporada ja hi han perdut el Mann Filter, CREF, Ferrol i Campus Promete. Les de Mario López es mantenen invictes a Maloste, on avui miraran de refer-se de l'ensopegada de la setmana passada, a la pista d'un Bembibre a l'alça. «Tenen gent amb molta qualitat. Ho estan fent molt bé;?no només aquest any. És un equip amb força capacitat d'anotació per fora, però que també per dins és perillós», analitza Ortega, qui dóna la clau per guanyar:?«Hem de mantenir la mateixa bona línia de les últimes setmanes i no ens podem relaxar gens ni mica. Sabem que guanyar fora a la Lliga espanyola és molt complicat, així que hem de donar el màxim».

L'aler internacional romanesa Claudia Monica Pop és la seva jugadora amb més cartell (12,1 punts per partit i 5,5 rebots), però no és l'única arma d'un Gernika que aquest estiu va reforçar el seu joc interior amb la pivot nord-americana Ariel Edwards. L'experiment, fins ara, ha funcionat. Edwards té un promig de 12,9 punts i 4 rebots per partit. La veterana Gisela Vega i l'escorta anglesa Rachael Vanderwal són els seus millors complements.