El Comitè Electoral de la FIFA va admetre cinc candidats per a les eleccions a president que se celebraran el 26 de febrer de 2016, entre els quals no hi figuren el francès Michel Platini, actualment suspès pel Comitè d'Ètica, ni el liberià Musa Hassan Bility. Els cinc candidats admesos són Ali Al Hussei (Jordània), Salman Bin Ebrahim al Khlalifa (Bahrain), Jérôme Champagne (França), Gianni Infantino (Suïssa) i Tòquio Sexwalle (Sud-àfrica). Les decisions preses pel Comitè Electoral són recurribles davant el Tribunal d'Arbitratge (TAS), informa la FIFA, que assenyala en un comunicat que ha sotmès als aspirants a un «test d'integritat».

El Comitè Electoral no va admetre la candidatura de Musa Hassan Bility a la vista del contingut de l'informe del test d'integritat. En canvi, la FIFA no va al·ludir a Michel Platini, suspès des del passat 8 d'octubre durant 90 dies de tota activitat vinculada amb el futbol, igual que el fins llavors president, el suís Joseph Blatter. Les autoritats suïsses investiguen presumptes actes de corrupció.

En aquest sentit, Platini, exclòs ahir de la llista de candidats a la presidència de la FIFA, va criticar la lentitud d'aquest organisme per resoldre el seu recurs contra la suspensió de tota activitat lligada al futbol dictada pel Comitè d'Ètica, però va destacar que la seva candidatura encara no ha estat rebutjada. En aquest sentit, els advocats de Platini no consideren la seva candidatura descartada. «Serà examinada quan acabi el període de suspensió que li concerneix. Per tant, no ha estat de cap manera rebutjada», diuen en un comunicat. «Aquesta sorprenent lentitud és totalment contradictòria amb la urgència citada pel Comitè per justificar la sanció provisional aplicada. Platini es manté com a candidat a la FIFA».