El primer equip del Barcelona va tornar ahir a la feina amb una sessió preparatòria en què ja no hi van participar els jugadors internacionals convocats per les seves respectives seleccions. La notícia, però, no va ser en el reduït grup de jugadors que van treballar amb Luis Enrique sinó amb la confirmació que Leo Messi ja toca pilota des de dilluns i que la seva recuperació va per bon camí. Messi va cada dia a la Ciutat Esportiva blaugrana on, encara al marge del grup, fa exercicis amb pilota i ja va deixant enrere la seva lesió al genoll. De moment, però, és massa aviat per saber si l'argentí arribarà a temps de jugar el clàssic.

El tècnic del conjunt blaugrana, Luis Enrique, va fer ahir la feina amb una plantilla molt reduïda d'efectius, ja que fins a onze jugadors han estat cridats pels seus països, i d'altres estan de baixa com el porter Ter Stegen, que dilluns va passar pel dentista per fer-se una petita operació. Els barcelonistes Claudio Bravo, Gerard Piqué, Jordi Alba, Marc Bartra, Javier Mascherano, Andrés Iniesta, Sergio Busquets, Neymarr, Dani Alves, Munir i Thomas Vermaelen, així com l'esmentat Ter Stegen, no van ser ahir a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, on es van exercitar la resta dels disponibles.

El tècnic blaugrana ha disposat per avui a la mateixa hora (11.00), una nova sessió per continuar preparant el pròxim compromís de Lliga contra el Reial Madrid (dissabte 21 de novembre a les 18.15 hores). Mentretant la selecció espanyola prepara des d'ahir a Las Rozas l'amistós contra Anglaterra de divendres a Alacant.