El Barça presentarà davant el Tribunal d'Arbitratge de l'Esport (TAS) un recurs per indefensió si en les pròximes setmanes la FIFA segueix sense pronunciar-se sobre la possibilitat d'inscriure al turc Arda Turan per cobrir la baixa de llarga durada del lesionat Rafinha Alcántara. Així es va acordar ahir a la reunió ordinària de la junta directiva de l'entitat blaugrana.

El club català fa setmanes que espera resposta per escrit sobre la possibilitat d'escriure a Turan i també sobre dues qüestions més relacionades amb la sanció de dues finestres sense fitxar que entén que ja ha complert. Les altres dues qüestions són l'autorització per inscriure els nous jugadors del futbol formatiu i també sobre aquells nens no regularitzables perquè puguin continuar la seva formació esportiva i acadèmica a La Masia. «Si en les pròximes setmanes continua el silenci administratiu de la FIFA, el Barcelona donarà per acabat aquest pas legalment preceptiu i presentarà recurs davant el TAS, per indefensió», va avançar el Barça en un comunicat.

Pel que fa a la UEFA, la junta directiva ha analitzat els detalls del recurs presentat davant el Comitè d'Apel·lació del màxim organisme del futbol europeu, una vegada rebuts els fonaments jurídics de la sanció de 40.000 euros, imposada per l'exhibició de banderes independentistes en el partit de Lliga de Campions contra el ?Bayer Leverkusen. «En el cas que aquest recurs no sigui admès, la junta directiva ha reiterat la seva decisió de recórrer al TAS i, si és necessari, la jurisdicció ordinària i, fins i tot, al Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg», va precisar el club blaugrana.

Operació lleu de Ter Stegen

El porter alemany Marc-André Ter Stegen no s'entrenarà amb el Barcelona aquesta setmana en haver de sotmetre's a una intervenció odontològica. El tractament dental s'havia planificat per fer-la coincidir amb la parada de les competicions de clubs.