El català Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 VI), segon millor temps de MotoGP a València, ha assegurat que en la cursa de demà "les primeres voltes seran claus i caldrà veure com són per veure quin ritme imposa Jorge (Lorenzo)".

"La clau serà després a les deu o quinze primeres voltes per veure com baixa el rendiment dels pneumàtics i com ho podem gestionar, perquè si s'escalfa en excés el pneumàtic tant en Dani com jo patirem", ha reconegut Márquez.

"Si es pot plantejar la cursa veient com han anat els entrenaments, crec que serà una cursa ràpida al principi, perquè normalment Jorge surt bé i intentarà fer unes primeres voltes ràpides, que és on hem d'estar atents perquè no s'escapi", ha comentat el pilot de Repsol Honda.

"Si fa molta calor patim una miqueta més amb el pneumàtic davanter, i si no en fa tanta patirem una mica menys", ha recalcat.

Pel que fa a Valentino Rossi, Marc Márquez ha dit que "ha arribat ràpid i a priori té el mateix ritme o una mica més lent que nosaltres, però tots sabem que diumenge sempre treu més encara que gairebé tots tenim problemes de davant, fins i tot jo he tingut ensurts i ell ha caigut, així que serà fonamental no empènyer molt al principi".

En ser preguntat sobre la possibilitat d'una nova baralla en pista amb ell, Marc Márquez no ha dubtat en assegurar que "no sé si tindré el duel amb Jorge, amb Dani o amb Valentino, però on em trobi lluitaré per la meva posició i lluitaré per acabar el més endavant possible ".

"Està clar que faci el que faci no estarà content tothom però al final, com dic sempre, faré la meva carrera, la meva feina, i quan faig la meva feina sempre m'agrada fer-ho bé i això és lluitar per intentar acabar el més endavant possible ", ha afirmat Márquez.

El pilot de Repsol Honda ha continuat parlant dels seus problemes amb el pneumàtic davanter ja que "de moment el que més problemes dóna és el davanter, però hem canviat una cosa i millora el davanter, però passa una mica el problema al darrere, així que estem buscant el compromís ".

"A veure si demà fem alguna cosa en els últims lliures, però sí que és cert que el davanter és el més crític perquè és on hi ha més risc de caiguda", ha reconegut.

"Sempre que tenim els compostos tous, com aquí, a Phillip Island, a Le Mans i en alguna altra cursa en què vam poder solucionar perquè teníem el pneumàtic dur, però sempre que tenim el tou i l'extra tou tenim més problemes, sigui per les característiques de la moto o pel pilotatge ", ha continuat parlant sobre el rendiment dels pneumàtics.

"És cert que tots els pilots Honda anem una mica al límit; a Austràlia el acusem, a Le Mans també, van caure gairebé tots i jo vaig salvar la carrera com vaig poder, i aquí ho estem acusant tots també, així que caldrà vigilar el pneumàtic davanter ", ha assegurat Marc Márquez.