L'entrenador del Barcelona, Luis Enrique Martínez, ha elogiat avui els seus jugadors per "haver fet un pas endavant" des que el davanter argentí Leo Messi patís una lesió al genoll el passat 26 de setembre.

"Amb Leo Messi som més forts, però hem demostrat tenir un gran equip i que hi ha recursos. L'equip ha fet un pas endavant sense ell", ha explicat el preparador asturià en la roda de premsa prèvia al partit de la lliga de demà contra el Vila-real.

En aquest sentit, ha destacat també el rol defensiu i ofensiu de l'uruguaià Luis Suárez i el brasiler Neymar Jr, autors de 17 dels 20 gols blaugrana des que el jugador rosarí caigués lesionat.

Sobre el partit davant l'equip castellonenc, ha assegurat Luis Enrique que el seu equip haurà de tenir "un bon dia" per superar demà el cinquè classificat de la Lliga, en un partit que serà "complicat, però atractiu".

Així les coses, el preparador del conjunt blaugrana considera "bàsic" sumar una victòria abans de la parada per seleccions i acabar bé un cicle de set partits en 22 dies.

"Hem aconseguit molt bons resultats en les últimes jornades. Mantenir la tensió alta contra aquest rival és relativament fàcil. O demà tenim un bon dia o el Vila-real ens crearà moltes complicacions. És bàsic acabar bé aquest cicle", ha subratllat.

En el Vila-real juga Denis Suárez, un jugador pel qual el Barcelona té dret de recompra al terme de la present temporada.

"És el seu rendiment el que dirà si pot tornar al Barça. Els cedits han de demostrar un gran nivell per tenir continuïtat. La majoria dels que surten no estan en la situació de Denis, que és un dels jugadors que més està jugant", ha destacat.

Un altre dels joves que sembla haver-se assentat en la primera plantilla és el migcampista Sergi Roberto, "un jugador molt intel·ligent" que, precisament per aquest motiu, "pot jugar en tantes posicions".

Finalment, Luis Enrique ha lamentat les lesions que ha patit el seu equip en aquest inici de temporada, l'última d'elles un trencament muscular del croat Ivan Rakitic.

"El nombre de lesions fa que estiguem més atents a les càrregues dels jugadors, però el factor sort no el podem controlar", ha tancat.