Ahir l'Athletic ho va tenir difícil per imposar-se a un Espanyol fort, ambiciós, ben plantat sobre la gespa i decidit a seguir l'estela d'un conjunt basc que manté la vuitena plaça.

Aquesta és la cinquena victòria consecutiva i la sisena en set partits dels d'Ernesto Valverde, que estan agafant una velocitat de creuer i oferint un poder que recorda l'equip que fa dues temporades es va ficar a la Lliga de Campions.

El partit d'ahir al matí va deixar per al record un golàs d'Iñaki Williams. El davanter bilbaí va batre el porter Pau López amb una impressionant volea a l'escaire, precedida d'un barret als dos defenses que tractaven de tancar-li els espais a la pilota amb què Oscar de Marcos el buscava. Un gol digne del Premi Puskas, que distingeix el millor de la temporada. No va ser aquest l'únic golàs, ja que tant la diana de l'empat d'Hernán Pérez com el 2-1 de Raúl García també van destacar. El paraguaià va imitar Williams fent la paret amb Felipe Caicedo i definint perfectament davant Gorka Iraizoz, i el navarrès va fer impossible la intervenció del porter visitant amb un cop de cap col·locat al costat del pal per sentenciar.

El gol matiner de Williams li va anar molt bé a un Athletic sense l'espurna de partits anteriors, que després d'un descans massa breu des del matx europeu de dijous al vespre davant del Partizan, va haver d'enfrontar-se contra un Espanyol ben plantat sobre el terreny de joc i perillós a l'àrea.

Els de Sergio González es van plantar amb opcions davant Iraizoz, però sempre es van trobar amb defenses que es travessaven al mig del camí.

Balenziaga primer es va avançar a Hernán Pérez en el segon pal i posteriorment va tornar a tallar un tret del paraguaià en una contra ben portada per Diop. Ja arribant al descans, San José va evitar que arribés a Iraizoz un altre tret de Víctor Álvarez que amenaçava amb l'empat.

Dos trets des de la frontal, d'Aduriz i San José, van completar l'escàs bagatge ofensiu de l'Athletic a la primera meitat.

La segona meitat va continuar amb el mateix estira i arronsa d'un partit molt físic i que es va anar intensificant per moments fins a arribar a una tangana que l'àrbitre Undiano Mallenco va tancar mostrant targeta groga a Gurpegui, Diop i Caicedo.

Prèviament, l'Espanyol havia empatat amb un altre golàs, en aquest cas, d'Hernán Pérez.

En un partit marcat pels tacs i les targetes, l'Athletic va tornar a avançar-se amb un cop de cap que Raúl, ja caient a terra, va allotjar fora de l'abast de Pau López. Va resultar la jugada decisiva, ja que fins al final tot va ser entrega, lluita i espurnes en les disputes.