La derrota del Madrid a Sevilla combinada amb el triomf del Barça deixa els catalans líders de Primera. El Barça, per tant, arribarà al clàssic manant a la classificació amb tres punts d'avanatge sobre un equip blanc que ahir va va aconseguir avançar-se a Sevilla, però que va veure com els andalusos, liderats per Konoplyanka, els van remuntar.

El Madrid va començar tenint la posessió. Al minut 10 de joc, la primera gran ocasió pel conjunt entrenat per Rafa Benítez va ser per Nacho, titular com a lateral esquerra, que aprofitant una segona jugada després d'un córner va enviar un potent xut des de la frontal al pal, en una acció espectacular.

Al minut 20 va arribar el primer gol del partit. Va ser Sergio Ramos, qui va engaltar una xilena a la sortida d'un córner per marcar un gol espectacular. En la jugada però, el sevillà es va lesionar i va ser substituït uns minuts després per Varane. El conjunt sevillà es va intentar estirar per buscar l'empat i ho va aconseguir al minut 35. També a la sortida d'un córner, cap defensa del Madrid va aconseguir rebutjar la pilota i Immobile, al segon pal, va empènyer la pilota al fons de la xarxa de Kiko Casilla. El mateix jugador italià va tenir, a cinc minuts pel final, un gol cantat que no va encertar a boca de gol.

A la represa el joc es va igualar. El Madrid intentava tornara tenir el ritme del partit però el Sevilla es va mostrar més ben posat sobre el terreny de joc. No obstant això, els sevillans es van mostrar més perillosos en atac. Sobretot gràcies a l'extrem Konoplyanka, que va portar de corcoll a Danilo i que va fabricar la jugada del segon gol de l'equip dirigit per Unai Emery. L'extrem ucraïnès va arribar a línia de fons i va fer una passada de la mort per Banega que, arribant de segona línia, va avançar el Sevilla al marcador fent que el Sánchez pizjuán estellés d'alegria.

Rafa Benítez va intentar fer reaccionar els seus jugadors i va donar entrada a James, que feia més de dos mesos que no jugava. Casemiro, amb un cop de cap, va fer lluir a Sergio Rico amb una espectacular aturada. Un minut després, el tercer del Sevilla. Llorente, que acabava d'entrar, va connectar un gran cop de cap al fons de la xarxa madridista.

El Sevilla seguia anant a més davant un Madrid descol·locat pel resultat i estava més a prop el 4 a 1 que una reacció madridista. Els locals van seguir apretant el conjunt blanc, desconegut, que va patir de valent fins el xiulet final de l'àrbitre. James va maquillar el marcador a 20 segons pel final del temps afegit per situar el 3 a 2 definitiu.