El pilot mallorquí de Yamaha, Jorge Lorenzo, va aconseguir fer el millor temps en els entrenaments qualificatoris i sortirà aquest migdia (14.00) des de la pole position en el Gran Premi de la Comunitat Valenciana de Moto GP, que es corre al Circuit Ricardo Tormo de Xest. El seu rival directe en la lluita pel títol mundial i company seu d'equip, l'italià Valentino Rossi, va caure a 46 segons per la finalització de la sessió qualificatòria.

L'objectiu de l'italià, en aquesta tanda qualificatòria, òbviament, no podia ser aconseguir un bon resultat, ja que sabia que haurà de sortir últim a la graella de sortida. La intenció era preparar el millor possible la moto per intentar remuntar posicions des del mateix moment en què s'apagui el semàfor del circuit valencià.

Al final Jorge Lorenzo va aconseguir, així, el seu objectiu de ser el més ràpid i tenir l'oportunitat de sortir des del primer lloc avui per posar distàncies des del primer moment amb els seus màxims perseguidors, altra vegada els pilots de Repsol Honda, Marc Márquez i Dani Pedrosa.

Maverick Viñales (Suzuki), igual que el seu company d'equip, Aleix Espargaró, va haver de passar per la primera tanda classificatòria, aconseguint un lloc per la segona. Mentre que el pilot de Roses aconseguia l'onzè millor temps, Espargaró pujava fins a la quarta posició de la graella de sortida, per davant dels britànics Cal Crutchlow (Honda) i Bradley Smith (Yamaha), que ocuparan la segona línia de la formació de sortida. Viñales va patir una caiguda al final de la primera sessió qualificatòria que li va impedir rendir al màxim durant la configuració de la part alta de la graella de sortida.

Marc Márquez (Repsol Honda) va ser el primer líder de la segona qualificació, amb una segona volta amb un temps de 1:30.499, per davant del seu company, Dani Pedrosa. Mentrestant, Valentino Rossi va començar amb el dotzè temps, però en el següent gir, el tercer, es va posar en vuitè lloc i Lorenzo pujava fins al tercer lloc.

El campió del món de 2013 i 2014 va tornar a realitzar un segon intent de volta ràpida, però en el segon parcial va sortir de la traçada i va perdre l'oportunitat de baixar el seu registre, mentre que Jorge Lorenzo feia volar la seva Yamaha per marcar l'1:30.011 que li donaria la pole position.

Lorenzo i Márquez van aconseguir els objectus d'entrenaments, de la mateixa manera que Dani Pedrosa. Valentino Rossi, però, va acabar per terra i, a més, va veure que el seu rival en la lluita pel Mundial, Jorge Lorenzo signava un bon ritme de cursa.

En les altres categories, en Moto3, l'altra que encara no coneix guanyador, el duel serà entre Miguel Oliveira i Danny Kent. El portuguès va aconseguir el quart lloc a la taula, mentre que el britànic, i líder del Mundial, va notar la pressió i va finalitzar divuitè. Isaac Viñales sortirà tretzè.

A Moto2 Esteve Tito Rabat va arrabassar-li la pole position a Johann Zarco, flamant campió del món de la categoria. Rabat i Rins lluitaran pel subcampionat.