Caldrà veure la cursa amb la calculadora a la mà, perquè només són set els punts que separen els dos pilots que lluiten per obtenir la corona aquesta temporada. Valentino Rossi, líder del Mundial, i Jorge Lorenzo, aspirant, estan mentalitzats que hauran de quedar el més endavant possible per tal d'aconseguir aixecar la corona.

El màxim de possibilitats que té Lorenzo de succeir Márquez com a Campió del Món passa per guanyar la cursa. En aquest supòsit a Rossi només li serveix pujar al segon calaix del podi si vol evitar que el seu company d'equip li arrabassi el lideratge i el triomf final.

Com més avall en la cursa quedi Lorenzo més possibilitats tindrà Rossi de mantenir el primer lloc i aixecar el seu desè Campionat del Món, vuitè a MotoGP. Així, si Lorenzo acaba segon, Rossi hauria de quedar tercer i, en el supòsit de quedar tercer, Rossi en faria prou amb una sisena posició i amb la novena si el mallorquí acabés quart.

Així les coses, després de la lluita que hi ha hagut des de la cursa al circuit asiàtic de Sepang, és més que probable que les dues Honda puguin ser elements decisius en la definició del Campionat del Món, ja que una de les opcions més factibles seria que Lorenzo acabés en tercera posició, rere Márquez i Pedrosa i Rossi aconseguís escalar fins al sisè lloc. A l'italià se li dóna bé remuntar a les curses.

Lorenzo, però, voldrà evitar-ho a qualsevol preu i, de ben segur, tornarà a esprémer de valent la seva Yamaha YZR M 1 per tal d'aconseguir una distància prudencial respecte a les Honda RC 213 V i evitar entrar a una lluita que li podria sortir molt cara. Rossi començarà amb por al cos. En els últims entrenaments d'ahir va caure a manca de 46 segons per acabar. 46 és el seu número de tota la vida. Premonitori?

El de Tavullia va declarar, en finalitzar la tanda d'entrenaments, que la victòria en el Mundial "és molt difícil, però donarem el màxim i tractarem de fer una bona cursa des del principi fins al final i veurem què passa, tot i que ?desafortunadament no només depèn de nosaltres" i, a més, va remarcar que "sortir últim és més arriscat".

El seu màxim rival en la lluita d'avui, Lorenzo, que es troba en una situació diametralment oposada, considerava després de marcar la pole position que "de moment Valentino Rossi és el líder del Mundial amb set punts d'avantatge. Si jo cometés algun error i no aconseguís acabar la cursa ell seria campió sense que hagués de finalitzar el Gran Premi".

Un final de Mundial d'infart, amb polèmiques incloses i molta tensió acumulada a l'última cursa.