La desè vuitena i última ronda de la temporada al Campionat del Món de Moto3, celebrada aquest diumenge al traçat Ricardo Tormo, ha finalitzat amb la victòria de Miguel Oliveira (Red Bull KTM Ajo).

Gràcies a la seva novena posició en carrera, Danny Kent (Leopard Racing) es converteix en el nou campió del món de Moto3, mentre que Jorge Navarro (Estrella Galicia 0,0) i Jakub Kornfeil (Drive M7 SIC) acompanyaven Oliveira al podi.

Brad Binder (Red Bull KTM Ajo), Enea Bastianini (Gresini Racing Team Moto3) i Isaac Viñales (RBA Racing) els seguien a continuació, tancant la llista dels deu primers, John Mcphee (SaxoPrint RTG), Hiroki Ono (Leopard Racing) , el nou campió Danny Kent i Philipp Oettl (Schedl GP Racing).

A la sortida Oliveira prenia la davantera seguit per Fenati, Vázquez, McPhee, Bastianini i Navarro, alhora que Kent se situava quinzè després de sortir tres posicions més enrere en graella. El britànic es situava dècim quart durant la volta següent, una situació que el convertia en campió.

Passades tres voltes des de la sortida, el cap de carrera seguia en mans d'Oliveira, amb Fenati i Vázquez a la seva roda i McPhee i Navarro en el seu deixant.

Quan començava la cinquena volta Vázquez prenia el comandament de la prova, alhora que Navarro superava McPhee i Fenati per situar-se tercer. Oliveira recuperava el cap i Navarro també superava a Vázquez per ser segon.

Cobert el primer terç de les 24 voltes programades Oliveira seguia liderant la carrera, seguit per Fenati, Navarro i Vázquez encara que sense poder escapar-se de Antonelli, Kornfeil, Ono i McPhee, que rodaven a continuació. Kent rodava ja dotzè, posició que li donava el títol de forma folgada.

Disputats 11 girs, el grup de cap havia augmentat i estava compost per Oliveira, Vázquez, Navarro, Fenati, Antonelli, Ono, Kornfeil i McPhee. Brad Binder encapçalava en la novena plaça el segon grup, a més d'un segon. En aquest instant es produïa la caiguda de Hanika.

A quatre voltes del final Oliveira continuava al capdavant de la prova, seguit per Navarro i Vázquez. Kent era ja onzè després d'avançar al seu company d'equip, Hiroki Ono.

La victòria semblava es decidiria entre Oliveira, Kent, Navarro i Fenati; en l'últim revolt Antonelli derrocava a Vázquez i Fenati, guanyant Oliveira la cursa i sent Navarro segon. Kornfeil completava el podi.

Entre la resta dels pilots espanyols Jorge Martín (Mapfre Mahindra Aspar) finalitzava dècim quart, María Herrera (Husqvarna Factory Laglisse) vintè primera i Ana Carrasco (RBA Racing) vintè quarta.

En la classificació del campionat, Kent assoleix el títol mundial de Moto3 amb 260 punts, seguit d'Oliveira amb 254.

La propera temporada del Campionat del Món de Moto3 començarà el 20 de març de 2016 a el Gran Premi de Qatar al Circuit Internacional de Losail.