El Barça rep aquesta tarda un Vila-real que viu a la part alta de la taula i que està a només quatre punts dels blaugranes, que comparteixen lideratge amb el Reial Madrid.

Una de les principals preocupacions de Luis Enrique és que no pot comptar amb Ivan Rakitic, lesionat, encara que aquesta pèrdua la compensarà amb el retorn del capità, Andrés Iniesta, que tornarà a la titularitat en un partit de Lliga. Les visites del Vila-real al Camp Nou sempre han despertat molt d'interès, en tractar-se d'un equip que mai s'ha acovardit davant els blaugranes, a més de dur a terme propostes futbolístiques de molt nivell. Va ser l'any passat que el Barça va haver de remuntar dues vegades per signar un 3-2 final.

Luis Enrique tornarà a recórrer a jugadors del planter per a una posició davantera, en què Neymar i Suárez no poden entrar en cap tipus de rotació per les lesions de Messi i Rafinha. Així, Munir i Sandro tornaran a ser les alternatives per a un lloc en atac.

El Vila-real arriba a Barcelona amb la il·lusió i les ganes de poder aconseguir un resultat positiu que se li nega des que va tornar fa tres temporades a la màxima categoria. Els castellonencs han disputat dos partits amb Marcelino García com a tècnic al Camp Nou, en els quals han estat molt a prop de puntuar, si bé els dos partits es van definir per molt poca diferència i van ser molt oberts. El Vila-real afronta el partit amb la bona notícia de poder comptar amb el golejador Roberto Soldado després que el Comitè de Competició acceptés les al·legacions del club i deixés sense efecte la cinquena targeta que l'obligava a descansar. La part negativa per al Vila-real arriba amb la lesió d'Eric Bailly, que no podrà jugar i deixa la defensa sense un dels seus puntals. El defensa italià Daniele Bonera es perfila per ocupar la seva plaça.

Serà una prova de foc per al Barça, que després de l'aturada per seleccions visitarà el Bernabéu en el primer clàssic de la temporada. El primer pas, però, és el Vila-real.