Jorge Lorenzo (Yamaha) va superar Marc Márquez (Honda) al final de la segona tanda d'entrenaments lliures de la primera jornada del Gran Premi de la Comunitat Valenciana de MotoGP que es va disputar ahir al circuit «Ricardo Tormo» de Xest, en la qual l'italià Valentino Rossi (Yamaha) va acabar cinquè. Lorenzo va marcar un millor temps d'1: 31.111, que va superar en 139 mil·lèsimes de segon el registre que al matí havia marcat el pilot català de Repsol Honda, que va ser l'únic dels pilots del davant, al costat d'Andrea Dovizioso, que no va poder rebaixar el seu registre de la tanda matinal.

Durant gairebé tota la jornada els protagonistes de la categoria de Moto GP van ser Jorge Lorenzo i Marc Márquez, a qui es va veure anar literalment al límit sobre la moto, salvant caigudes tant a la tanda del matí com a la tarda.

Lorenzo i Márquez van pugnar en tot moment pel millor lloc de la classificació provisional, que al final va ser per al de Yamaha, que en les seves últimes voltes va pressionar al màxim per doblegar el de Cervera, qui fins aquest moment havia estat el líder, si bé ho va ser sense arribar al seu registre matinal. El duel esportiu el van protagonitzar el mallorquí i el català en la lluita per la primera posició, però hi va haver un segon duel implícit pel campionat, que van protagonitzar el mateix Jorge Lorenzo i el seu company d'equip, l'italià Valentino Rossi, que desitja «salvar» la seva penalització en aquest gran premi per la sanció imposada després dels esdeveniments de Malàisia amb un bona classificació en les proves oficials. No obstant això, a Valentino Rossi li va costar arribar al nivell dels seus rivals, com habitualment, ja que encara que inicialment va arribar a estar tercer, al final es va haver de conformar amb una cinquena posició en veure's superat in extremis per Andrea Iannone. Per la seva banda, el rosinc Maverick Viñales va marcar l'onzè temps. Avui es farà la sessió de qualificació oficial per definir una graella en què Rossi sortirà últim.