Rallyclassics s'ha proposat recuperar les proves emblemàtiques i, pel ressò aconseguit ahir en la reedició de la Pujada als Àngels, va pel bon camí. Carles Miró, al volant d'un Porsche 911SC, acompanyat per Ivan Matavacas, va aconseguir fer-se amb el primer lloc en la competició de regularitat, seguit per Josep i Ricard Codina, també amb un Porsche 911SC, mentre que en tercer lloc van finalitzar Tere Armadans i Anna Vives, Porsche 911.

Feia trenta-tres anys que no es disputava la Pujada als Àngels. Unes obres de millora de l'asfalt a la carretera que porta al Santuari des de la Creueta van provocar-ne la suspensió l'any 1983 i, des d'aleshores, no s'havia tornat a disputar la prova. Justament en el moment més àlgid de la cursa, ja que la Pujada havia tornat a puntuar pel Campionat d'Espanya des del 1978 fins al 1982, l'última edició que es va disputar. Les darreres quatre curses amb final al Santuari van tenir com a vencedor Juan Fernández.

Amb un caràcter molt diferent, però, ha arrencat, novament, la prova. De moment, en l'apartat competitiu només hi compta la regularitat. En l'edició d'enguany la pujada constava de dues mànegues, en què s'havia estipulat una velocitat mitjana de 50 km/h. Però, possiblement, el que quedarà d'aquesta edició serà el caràcter festiu que s'ha volgut donar a aquesta prova.

Un total de 57 cotxes apuntats en mostren ja l'èxit. Una vuitantena de voluntaris fent de comissaris i portant les banderes. Una molt bona afluència de públic que, en tot moment, va fer cas de les recomanacions de seguretat per part de l'organització. I, el més important de tot, cap incident remarcable.

Els motors van tornar a bramar en la Pujada als Àngels i ningú va voler perdre's l'oportunitat, després de més de tres dècades, de tornar a enfilar el camí del Santuari i, a més, lluint i presumint de cotxe clàssic.

Guillem Pérez, responsable de logística de l'organització, considera que "hem de seguir amb els cotxes clàssics", després de ser preguntat si estan oberts a la possibilitat d'obrir la prova a cotxes de competició. "Amb els clàssics podem mantenir una sèrie de detalls que fan que la prova sigui una festa com la d'avui, en què hi participa gent i famílies amb tradició".

Preguntat sobre el bon moment que viu el món del cotxe clàssic, Pérez respon que "hi fa bastant la recuperació de proves com el Costa Brava o tots els ral·lis càssics. Això ajuda molt a convèncer la gent a arreglar aquell cotxe vell que tenen aparcat a casa i converteix les proves en aparadors, la gent treu el cotxe per gaudir-lo".

Guillem Pérez, a més, va considerar que "hi haurà una propera edició l'any que ve i estic convençut que serà un gran èxit".