L

es grades del Camp Nou es van tornar a omplir anit d'estelades -30.000 d'elles repartides a l'exterior de l'estadi per 300 voluntaris de quatre entitats sobiranistes- en resposta a les dues sancions que la UEFA ha imposat al club blaugrana per l'exhibició de banderes independentistes. Una part majoritària del públic que va assistir al partit entre el Barcelona i el Bate Boríssov va dedicar, a més, una sonora xiulada a l'himne de la màxima competició europea i en acabar la música van entonar càntics d'«Independència!» que es van repetir en d'altres fases del partit. A més, abans del xiulet de l'àrbitre, l'entitat blaugrana va desplegar una pancarta situada en una de les tribunes de l'estadi amb el missatge «Respecte».

Aquesta nit reivindicativa a l'estadi es va viure després que les entitats independentistes Assemblea Nacional Catalana (ANC), "mnium Cultural, Drets i la Plataforma Proseleccions Catalanes haguessin repartit 30.000 estelades com a resposta a l'última sanció de 40.000 euros de la Comissió Disciplinària de la UEFA al club blaugrana pel que va passar en el partit de fa unes quantes setmanes contra el Bayer Leverkusen.

Els delegats de l'organisme europeu van prendre nota de la nit reivindicativa que es va viure al Camp Nou, tot i que en les últimes hores hagi transcendit que la UEFA ha suspès cautelarment la possibilitat de sancionar novament el Barcelona fins que el procés no arribi a la seva conclusió, en aquest cas fins que en última instància es pronunciés el Tribunal Arbitral de l'Esport (TAS).

Malgrat aquest acord temporal al qual van arribar el club blaugrana i la UEFA, molts van ser els aficionats del club català que van mostrar la seva disconformitat amb les dues sancions percebudes fins a la data.

La primera d'aquestes va anar arran del mateix fet, però durant la final de la Lliga de Campions celebrada a Berlín, i el Barcelona va haver de desemborsar 30.000 euros de multa.

Si bé la distribució de les banderes no va ser impulsada pel club blaugrana, els presidents de les quatre entitats Jordi Sánchez (ANC), Quim Torra ("mnium), Sergi Blázquez (Drets) i Xavier Vinyals (Plataforma Proseleccions Catalanes) van presenciat el partit des de la zona noble del Camp Nou per invitació de la junta directiva blaugrana. També van presenciat el partit el president en funcions de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, i el president d'ERC, Oriol Junqueras.