Guanyar un partit d'Eurolliga lluny de Fontajau. «Això estaria molt bé... Seria important per a nosaltres, però la veritat és que és molt complicat. Realment difícil». Miguel Ángel Ortega reflexiona sobre el nou pas endavant que s'ha proposat com a objectiu l'Spar Citylift Girona en la temporada de la seva estrena a la màxima competició continental. L'Uni va desfer el mur de sumar la primera victòria europea fa dues setmanes a Fontajau contra el Wisla Cracòvia, però, ara, seguint aquella vella línia de pensament de Llorenç Biargé i Anna Caula de fer sempre un pas més, al vestidor gironí creix l'ambició de guanyar també lluny de casa. Descartat, per gairebé irracional, emportar-se la victòria de la pista del Nadezdha en la primera jornada, semblava, almenys per a Ortega, que els dos següents desplaçaments, en dues setmanes consecutives a Bèlgica i a Turquia, podrien ser opcions factibles per aconseguir guanyar a fora. Dimecres passat, a la pista del Castors Braine, l'Spar Citylift Girona no va tenir cap opció de victòria - parcial de 18-0 en set minuts del segon quart i derrota final per 73-60 - però Miguel Ángel Ortega veu factible aconseguir aquesta tarda a Kayseri (Turquia) a la pista de l'Agü Sport (17.00, hora catalana).

«L'Agü Spor és un molt bon equip i segur que serà complicat guanyar allà, però nosaltres anirem a intentar-ho i crec que tenim opcions», explica Ortega, que demana intensitat a les seves jugadores perquè creu que «ells tenen molt bones jugadores, però si se les pressiona ja tenen més problemes. Els agrada jugar pausat i tenen problemes quan es puja la intensitat». El tècnic de l'Spar Citylift està convençut que jugadores de notable talent com l'hongaresa Katalin Honti, coneguda aquí pel seu pas pel Rivas, o la grega Zou Dimitrikou, amiga i companya de selecció de Spanou, baixen bastants graus en el seu rendiment amb partits intensos. «Els agrada jugar lent, tampoc fan servir una rotació massa llarga, perquè confien que el seu talent ja els servirà per guanyar els partits; nosaltres hem de posar més ritme al partit», argumenta Ortega buscant arguments per pensar en la victòria. A l'altre costat de la balança, la dada per als més pesimistes: l'Uni va perdre clarament contra el Castors Braine i, una setmana abans, les belgues van caure al mateix pavelló Ahmet Gazi Ayhan de Kayseri, amb capacitat per a dos mil espectadors, on jugaran les gironines aquesta mateixa tarda.

Lara Sanders, referent turc

El conjunt turc, econòmicament un graó per sota del Fenerbahce i competint ja amb el Galatasaray, havia pensat a l'estiu en una plantilla on la base nord-americana Odissey Sims, campiona del món amb la selecció dels Estats Units el 2014, hi havia de jugar un paper determinat. De fet, Sims va ser la màxima anotadora de l'Agü Spor en la primera jornada d'Eurolliga, 20 punts en la inesperada victòria turca a la pròrroga a la pista de la pròrroga, però una lesió l'ha apartat de l'equip i ara tot el pes recau en Lara Sanders, una pivot nacionalitzada turca (16 punts i 8 rebots per partit), en Honti, Dimitrikou i en la veterana pivot nord-americana Janel McCarville que també s'ha perdut per lesió els últims partits.

A Turquia, on només es porten tres jornades disputades, l'Agü Spor contina invicte mentre que a l'Eurolliga va començar guanyant a Praga (en l'únic partit de Sims);? va superar el Castors Braine a casa amb 25 punts i 11 rebots de Lara Sanders; i, la setmana passada, ja amb la nord-americana Tameka Johnson com a substituta de Sims però amb la baixa de McCarville, va perdre també a la pista del Bourges en un altre partit que va haver d'anar a la pròrroga. «Veurem amb quines nord-americanes compten, suposo que ho decidiran al final en funció de l'estat físic», diu Ortega, que té clar que «ara Sander és la seva jugadora més important i veure'm com tenen adaptada ja a la base que va debutar contra el Bourges (Johhson)». Dissabte, a la lliga turca, l'Agü Spor va guanyar a casa contra el Canik amb 13 punts i 16 rebots de Lara Sanders. McCarville no va anar convocada i Johnson va jugar 19 minuts.

Ortega ha viatjat amb les vuit jugadores de la rotació d'Eurolliga sense Mingo, i ha completat la llista amb dues jugadores del GEiEG de Copa: l'habitual Anna Jodar (Roses) i la debutant Marina Serra (Tordera).