La clarividència d'Andrés Iniesta i de Sergio Busquets, i la letal connexió de Luis Suárez, autor d'un gol, i de Neymar, que en va marcar dos, va portar el Barça a la golejada davant el BATE Borissov (3-0) que deixa els blaugrana a les portes dels vuitens de final de la Lliga de Campions (la victòria del Roma contra el Leverkusen va impedir que el bitllet fos matemàtic).

Iniesta va dirigir i Busquets va donar equilibri. La parella de davanters va mostrar la seva demolidora ratxa golejadora. Des que es va lesionar Leo Messi, el 26 setembre, entre Suárez i Neymar han marcat 17 dels 20 gols anotats pel Barça, nou de l'uruguaià i vuit del brasiler, en Lliga i Champions.

La victòria dels blaugrana els deixa a un triomf d'assegurar no únicament el pas a vuitens, sinó també la primera plaça del grup, cosa que es podria produir en el pròxim compromís contra el Roma al Camp Nou.

Tot va començar amb un innovador dibuix de Luis Enrique, que va canviar l'habitual 4-3-3 per un 4-4-2, amb Iniesta de mitjapunta i Sergi Roberto per la dreta, encara que aquesta aposta només va tenir 20 minuts de recorregut, el temps que va durar Ivan Rakitic al camp. El migcampista pateix una petita ruptura al sol·li de la cama dreta i serà baixa segura diumenge contra el Vila-real. La seva evolució marcarà si pot reaparèixer en el clàssic contra el Madrid del dia 21, tot i que ahir el futbolista estava abatut.

Fins la lesió del croat, la idea va funcionar. El Barça va tenir la pilota, va pressionar molt amunt, va recuperar l'esfèrica prop de l'àrea contrària i va tenir en Andrés Iniesta com a mestre de cerimònies i Sergi Busquets equilibrant l'equip. A dalt, Neymar entrava per la dreta i Suárez fixava als centrals del BATE Boríssov. Va donar descans el tècnic a Piqué i a Alba, substituïts per Vermaelen i Adriano, mentre que Mascherano, sancionat a la Lliga, va tornar a l'eix defensiu. La lesió de Rakitic ho va variar tot. Va entrar Munir i va tornar el Barça al dibuix habitual, 4-3-3.

Una falta llançada per Neymar, en el minut 8, va ser la primera aproximació del Barça; i una altra servida per Stasevich i resolta per Ter Stegen l'única del BATE en tot el primer temps. Amb l'entrada de Munir, els blaugrana van tenir més presència en atac. Va perllongar més el joc per la dreta i el jove davanter va ser protagonista en les millors ocasions del seu equip, com quan no va poder tancar una gran passada de Suárez (min.25) prop de la línia de gol.

Munir també va ser determinant en l'1-0. Va forçar el penal que va transformar Neymar amb el seu nou estil. Juga el brasiler amb els nervis del porter, sense prendre arrencada, espera el moviment del meta i d'aquesta manera va batre Txernik al minut 30. Abans del descans, els blaugrana ja van poder decidir el partit. Adriano, després d'una gran passada de Neymar, va disparar al pal sobre la sortida del porter al minut 35 i, amb el temps complert, el davanter brasiler va rematar per sobre del travesser.

Mentrestant, l'equip bielorús, la sorpresa del grup, va jugar les seves cartes de manera desinhibit, basant-se en la velocitat de Mozolevski i de Gordeichuk, però sense arribar amb claredat. Tot va poder canviar, però, en la primera acció del segon temps. En una jugada d'Adriano amb Stasevich dins l'àrea local, reclamada com a penal pels bielorussos.

Més a prop va estar el 2-0 en una rematada de Luis Suárez i una gran intervenció de Txernik (min.50), però l'uruguaià no va perdonar en la següent acció, en una contra iniciada per Busquets, continuada per Neymar i rematada per Suárez ( min.60). Sense sobresalts, el Barça va anar incrementant el seu domini sense resposta del rival. Abans del final del partit Suárez i Neymar van fabricar el 3-0. Una contra iniciada per Sergi Roberto i una assistència de l'uruguaià perquè el brasiler tanqués el partit en el minut 83. Abans, el Camp Nou es va dedicar a acomiadar amb ovacions Iniesta i Busquets en ser substituïts.