El pilot mallorquí Jorge Lorenzo (Yamaha) va fer públic ahir un comunicat en què explica que, malgrat que el Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) ha rebutjat la seva petició per participar en el procediment d'arbitratge entre l'italià Valentino Rossi i la Federació Internacional de Motociclisme (FIM), sí que ha «acceptat la informació com a part de l'expedient del cas».

«Atès que Valentino Rossi va decidir presentar divendres passat un recurs davant el Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) per anul·lar o reduir la sanció que li va imposar la Federació Internacional de Motociclisme (FIM) després del Gran Premi de Malàisia, els advocats de Jorge Lorenzo van presentar dilluns un informe davant el mateix TAS com a part afectada en tot aquest procés», explica la nota. «El propòsit ha estat en tot moment informar el TAS que hi havia una tercera part que podria sortir perjudicada per la decisió final de l'àrbitre Únic», afegeix. La resolució del TAS d'ahir dimarts, assegura la nota, «rebutja la participació de Jorge com a part del procés, però en canvi ha acceptat tota la informació addicional presentada pels seus advocats, el que es coneix com amicus curiae, com a part de l'expedient del cas».

L'italià va recórrer el passat 30 d'octubre davant del TAS la decisió de la Direcció de Cursa del Gran Premi de Malàisia de sancionar-lo amb tres punts de penalització en el seu carnet per l'incident protagonitzat amb el pilot de Cervera, que l'obliga a sortir últim al Gran Premi de València el proper cap de setmana, amb el títol mundial en joc amb Jorge Lorenzo.

Per conduir de manera irresponsable en la segona classificació del Gran Premi de San Marino, al circuit de Misano Adriàtic, Rossi comptava amb un punt de penalització, de manera que els tres punts rebuts després de l'incident de Sepang l'obliguen a ser últim en la formació de sortida de la cursa valenciana.

Mentrestant, el català Marc Márquez (Repsol Honda), doble campió del món de MotoGP el 2013 i 2014, s'ha sincerat en assegurar que espera que «el que va passar la setmana passada quedi enrere» i puguin «centrar-se en la carrera» que tancarà el Mundial 2015. «Ha estat una setmana difícil després del que va passar a Malàisia, però he fet tot el possible per deixar-ho enrere i concentrar-me en els meus entrenaments i a preparar l'última carrera de la temporada», va indicar Márquez.

«Volem acabar amb bona nota, així que haurem de treballar dur des de divendres per aconseguir una bona posada a punt i tenir una oportunitat en la carrera», va afegir el pilot català. Segons Marc Márquez «he tingut resultats de tota mena en anys anteriors, però m'agrada competir davant dels aficionats de casa».