El projecte global Girona Costa Brava d’atletisme ha posat el punt i final fa uns dies, després que Club Atletisme Figueres i Club Atletisme Ventalló se n’hagin desvinculat. Durant la temporada 1999/2000 un grapat de clubs gironins (també hi havia Sant Hilari, Vidreres, Palamós, Banyoles, Olot...) van apostar per unir forces sota un mateix paraigua i que tenia el nucli a Palafrugell. Amb el pas del temps i a causa de les retalles econòmiques per part de les institucions, les entitats han anat marxant en comptagotes, malgrat que el projecte esportiu funcionava. Els darrers dos clubs que quedaven en el Girona Costa Brava-CA Palafrugell eren Figueres i Ventalló, que cedien atletes a partir de cadets perquè el club gironí podia sufragar les despeses dels desplaçaments en campionats catalans i estatals. Tot i aquest fet, els dos clubs han seguit treballant en l’escola d’atletisme en l’àmbit local.

Consegüentment, si fins ara s’anomenava Girona Costa ­Brava-CA Palafrugell, el club ­baix­empordanès ha apostat per mantenir el nom del patronat, tot i que ara anirà situat al darrere. “Malauradament s’ha acabat pel tema econòmic, considerem que no és un fracàs. Abans hi havia més ajudes i es podien presentar equips a totes les competicions”, comenta Toni Roca, director tècnic del Figueres. Elena Poquet, del Ventalló, també lamenta que s’hagi acabat el pressupost.

Els lleidatans pesquen a Ventalló

Com que cada any aquest projecte s’anava devaluant en l’àmbit econòmic, ja hi va haver atletes altempordanesos que van deixar el club gironí per fitxar pel Barça, Joventut Atlètic Sabadell o Lleida Unió Atlètica, amb més poder a les arques. El grup selecte ja feia un parell d’anys que no competia amb el Costa Brava i els que encara s’hi mantenien fins fa unes setmanes -una quinzena- han tornat al club d’origen o bé també han acabat fent el salt.

La temporada oficial d’atletisme va donar el tret de sortida diumenge passat, dia 1, amb alguns canvis d’equips per part dels corredors de la demarcació. El cas més sonat ha estat el de la figuerenca Lluïsa Mitjà, fitxada pel Playas de Castellón, el club de l’Estat espanyol més potent després de participar en el Mundial júnior de Colòmbia.

Qui també ha deixat el Sabadell és Patri Ayuste, captada pel Lleida, on coincidirà amb la seva germana Lydia, i on també han renovat altres atletes de Ventalló i l’Escala com Àfrica Radsma, Layin Sey i Paul Avertin. Al club del Segrià han fitxat enguany Pau Batlle i l’albonenc Xavier Ghirardini, expert en llançament de pes i martell. Malgrat la marxa de Mitjà i Patri Ayuste del club vallesà -Delfina Garcia, que també hi era, s’ha pres un descans-, al Sabadell encara hi queda color empordanès, amb les renovacions de Llum Gardella, Mohamed Boussetaoui i Christian Montero.

Es continuen entrenant a casa

Ara bé, tot i sortir a la foto amb altres mallots, la realitat és que continuen entrenant-se entre setmana sota les ordres de tècnics altempordanesos a les pistes de l’Albert Gurt, de Figueres, i al camp de futbol de Ventalló. Quan arriba el cap de setmana, es canvien la samarreta per competir amb altres entitats, amb més suport econòmic per fer front a les despeses.

Podeu ampliar la informació esportiva de la comarca a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.