Ahir a Santa Coloma de Farners es va donar el tret de sortida al Circuit Gironí de Cros. L'estrena no va poder ser millor. Enguany es va disputar per segona vegada al nou circuit instal·lat a la nova zona esportiva dels Saioners i amb una participació de gairebé 1.100 participants, la jornada va ser tot un èxit. La prova era també puntuable pel Gran Premi Català cadet, juvenil i júnior i això va propiciar que molts clubs de les comarques de Barcelona es desplacessin amb tots els seus efectius per disputar una matinal atlètica que estrenava la cursa Open. Aquesta nova categoria al Circuit Gironí vol oferir la possibilitat a tothom de provar la modalitat del cros.

Com era d'esperar, ahir es va imposar amb autoritat el mundialista del New Balance Team, el palamosí Adel Mechaal, que després de les dues primeres voltes va anar poc a poc distanciant-se del seus perseguidors fins a arribar plàcidament a la línia de meta. Per darrera seu van entrar dos atletes promeses de gran nivell, Ibrahim Chakir (FC Barcelona) i Lahen Ait Alibou (CA Igualada).

A la categoria júnior masculí, els principals favorits van imposar un ritme molt alt que van mantenir fins a la línia de meta. Bouba Sabaly (CA Lloret- la Selva) es va endur la victòria, seguit de prop per Abdessamad Oukhlfen (AA Palamós) i Naoufal Erraoui (FCB). En fèmines el nivell també va ser molt alt. Najwa Chouati (CA Manresa) va liderar les de la seva categoria a la cursa absoluta, seguida de Maria Samsó (CA Vilafranca) i Anna García (AA Catalunya).

La propera setmana el Circuit Gironí de Cros es desplaça a la seu amb més alçada del Gran Premi, Sant Hilari Sacalm, que amb un circuit instal·lat a gairebé 1.100 metres exigirà un major esforç a tots els participants.